Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice au revenit la Petrila

Ca și la ultima acțiune derulată în orașul din estul Văii Jiului, polițiștii au dat a­menzi considerabile, dar au confiscat și o cantitate mare de lemn. Printre cei amen­dați sunt și doi pădurari.
Acțiunea derulată cu Garda Forestieră Timișoara a vizat modul de contractare, ex­ploatare, transport, depozitare, pre­lu­crare și valorificare a materialului lemnos, de către diferiți operatori economici de pe raza orașului Petrila. ”În urma activităților de control, în cazul unei societăţi co­mer­ciale au fost constatate încălcări ale le­gislației silvice în vigoare referitoare la mo­dul de exploatare a materialului lemnos con­form, motiv pentru care au fost apli­cate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei.
Cu ocazia ve­rificărilor efectuate, poliţiştii au mai constatat faptul că un funcţionar nu a respectat prevederile legale privind mo­dul de operare a datelor, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune con­tra­ven­țio­nală în valoare de 3.000 lei”, a informat IPJ Hunedoara. Un alt pădurar a expediat fără proveniență legală 27,580 mc de lemn de foc din specia fag și a primit și a depozitat fără documente legale de proveniență 26,124 mc material lemnos din specia ră­șinoase.
”Față de cel în cauză, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 15.000 lei și măsura com­plementară de confiscare valorică a volumului de 27,580 mc lemn de foc din specia fag în valoare de 4.511,84 lei și con­fiscarea faptică a 26,124 mc material lem­nos din specii rășinoase”, precizează sursa citată. (M.Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.