Poliţiştii ameninţă că nu vor păzi secţiile de votare

8 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02Sectii votare2

 

Nicolle Ebner

Poliţiştii hunedoreni, membri de sindicat, nu au participat la mitingul de ieri, organizat de Alianţa Bugetarilor, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, dar spun că nu este exclus ca, în timpul celor două tururi de scrutin ale prezidenţielelor, să refuze asigurarea pazei secţiilor de votare.


„Vrem să ni se respecte drepturile!”
„Nu vrem altceva, decât să fim o clasă respectată. Nu solicităm măriri de salarii, pentru că ştim că nu sunt bani. Cerem doar să ne fie respectate toate drepturile. Noi nu am vrea să aplicăm o asemenea măsură şi suntem dispuşi negocierilor, tot timpul. Nu ne dorim să ajungem în situaţia de a refuza să asigurăm paza secţiilor de votare, dar este una dintre posibilităţi. Decizia o va lua Biroul Executiv Central al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual din MAI, iar noi ne vom conforma”, a declarat liderul sindicatului din cadrul IPJ Hunedoara, inspector principal Marius Frenţoni. Liderul sindical a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că, la nivel naţional, infracţionalitatea este în creştere, iar deficitul lucrătorilor din MAI este de 8.000 de poliţişti. „Prima verigă, într-un sistem judiciar, este poliţistul asupra căruia se răsfrâng toate riscurile. Şi întrebăm guvernanţii, cum s-ar simţi într-o ţară fără poliţişti ? Doar câteva ore, nu mai mult. Noi nu ne dorim să ajungă cineva în situaţia de a simţi cu adevărat ce înseamnă lipsa siguranţei cetăţeanului, dar şi cetăţenii, şi guvernanţii trebuie să înţeleagă că nu ne putem desfăşura activitatea, dacă nu ne sunt respectate drepturile”, mai spune Marius Frenţoni.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Eşec usturător

Mureşul Deva a suferit o nouă înfrângere ruşinoasă în meciul restanţă disputat, ieri, în deplasare cu CS Otopeni, continuând seria...

Cine face parte din Biroul Electoral Judeţean

Ieri, preşedintele Tribunalului Judeţean Hunedoara, Iulian Daniel Tiliciu, a desemnat, prin tragere la sorţi, componenţa Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara.

Distrugere de muniţie pe Dealul Paiului

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” anunţă că astăzi, între orele 09.00 şi 15.00 în Poligonul din Dealul...

Închide