Poliţişti cercetaţi disciplinar, pentru că ar fi agresat un minor

27 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Un adolescent, în vârstă de 16 ani, din Lupeni, susţine că ar fi fost luat de doi poliţişti, pe motiv că a spart un magazin. Minorul spune că doi lucrători la Ordine Publică, l-au dus în zona Agrement din Lupeni l-au agresat şi forţat să dea o declaraţie în timp ce era înregistrat cu un telefon mobil.
„M-au dus la Agrement, mi-au dat trei palme, un picior şi au scos telefonul. Apoi mi-au zis să spun că Daniel Căldăraru (n.r. unchiul) m-a pus să sparg şi să fur, că altfel mă bat mai rău. Au scos telefonul şi au zis să spun aşa, că nu-mi mai fac nimic şi mă duc acasă. În timp ce mă filmau, eu aşa am spus. Erau doi poliţişti, unul mai înalt şi unul blond”, a declarat minorul. Adolescentul a povestit păţania prin care ar fi trecut, iar rudele lui s-au dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani şi au depus o plângere împotriva poliţiştilor.
„Dosarul este înregistrat la noi sub numărul 1981/P/2017, în ceea ce priveşte infracţiunea de purtare abuzivă. Pedeapsa pentru această infracţiune este cuprinsă între 1 şi 6 luni, dacă este vorba doar de expresii jignitoare. Dacă se uzează de ameninţări şi violenţe, pedeapsa se majorează cu o treime”, a declarat procurorul Darius Roman, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.
Şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului a demarat o cercetare în acest caz, pentru a stabili dacă poliţiştii se fac vinovaţi de acuzaţiile care li se aduc. „Conducerea IPJ Hunedoara, prin Biroul Control Intern, a dispus verificări interne de natură disciplinară, cu privire la aspectele sesizate”, au precizat reprezentanţii Poliţiei judeţene Hunedoara.
Poliţistul Andrei Ari nu este la prima acuzaţie cum că ar fi recurs la violenţă, după cum am arătat într-o anchetă publicată în urmă cu puţin timp. Omul legii a susţinut atunci că s-a împăcat cu victima sa şi astfel, dosarul penal înregistrat la Parchet a fost clasat. De cealaltă parte, victima a susţinut că Ari ar fi trebui să-i dea o sumă de bani pentru a renunţa la plângere, dar nu s-a întâmplat acest lucru. Am încercat să obţinem şi punctul de vedere al poliţistului şi în acest nou caz de agresiune, însă, în momentul în care a auzit că interlocutorul este ziarist, a închis telefonul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţi de telefoane mobile, prinşi de oamenii legii

Să cauţi un hoţ care a furat un telefon mobil este ca şi cum ai căuta un ac în carul...

Gura lumii, 28.04.2017

În lumea sportului minţii din sudul judeţului s-a produs o despărţire surprinzătoare între un tehnician şi un club din zonă....

Pedeapsă cu repetiţie pentru violatorul de prostituate din Petroşani

Tânărul din Petroşani, Alin Adrian Koracsony (foto), acuzat că a violat o minoră care practica prostituţia pe şoseaua de centură...

Închide