Poliţistă din Deva, campioană naţională la schi

Andreea Lazăr

Poliţista Mihaela Huda (foto) a urcat, de două ori, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatului Naţional de Schi al Ministerului Administraţiei şi Internelor, ediţia 2011. Mihaela Huda a obţinut medalia de aur la proba de slalom uriaş şi slalom alpin.

A renunţat la schi pentru uniforma de poliţist

Desfăşurat în perioada 15-18 februarie la Complexul Turistic Şuior, din judeţul Maramureş, Campionatul de Schi al MAI s-a finalizat favorabil pentru judeţul Hunedoara. Reprezentanta poliţiştilor hunedoreni, subinspectorul Mihaela Huda, a adus acasă două medalii de aur. Poliţista, în vârstă de 25 de ani, lucrează la Biroului de Combatere a Fraudelor Economico-Financiare din cadrul Poliţiei municipiului Deva şi este absolventă a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti. La vârsta de 18 ani, după ce a făcut parte vreme de şase ani din lotul de schi alpin al României, fiind legitimată la clubul sportiv Dinamo-Braşov, Mihaela Huda a renunţat de sportul de performanţă, pentru a se dedica unei cariere în Poliţie. Sportiva afirmă că nu regretă această alegere, deşi uneori, este cuprinsă de nostalgie atunci când îşi vede fostele rivale pe cele mai înalte trepte ale podiumului campionatelor mondiale de schi.

A cincea din lume, în 2007

În cursul anului 2007, în calitate de studentă a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Mihaela Huda a participat la Olimpiada Internaţională de Schi a Poliţiştilor, care s-a desfăşurat în Germania, unde a ocupat locul al V-lea. De-a lungul carierei, poliţista deveancă a strâns peste 50 de diplome şi medalii, ca urmare a participării la concursuri naţionale şi mondiale de schi în Italia, Austria, Franţa şi Slovenia. Acum, când nu îi audiază pe cei acuzaţi de infracţiuni economice, poliţista-sportivă se antrenează pe pârtiile din Staţiunea Montană Straja, unde îşi amenajează singură traseul, dar şi pe gheţarii din Austria.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.