Polițist prea riguros, sancționat de magistrați

Agentul a amendat o lucrătoare a unei patiserii din Hațeg, pentru că nu purta masca de protecție corect, în condițiile în care era singură și erau aproape 50 de grade Celsius în încăpere.

A adus fotografii
Judecătorii au anulat procesul verbal și au exonerat-o pe femeie de la plata a­menzii. Angajata a fost amendată în luna octombrie a anului trecut și s-a adresat Judecătoriei Hațeg cu o cerere pentru anularea sancțiunii. În motivare a arătat că în data respectivă nu avea și nasul aco­perit întrucât lucrează la patiserie iar tem­peratura din încăpere era de aproximativ 50 de grade Celsius. Pentru a proba cele susținute, femeia a adus și un martor cât și fotografii din unitate. ” În fapt, petenta a arătat că purta masca de protecție însă aceasta nu îi acoperea și nasul cu toate acestea, simpla negare a petentului în sensul că faptele nu corespund ade­vă­ru­lui nu este suficientă, atâta timp cât acesta nu aduce probe sau nu prezintă o ex­plicație rațională pentru care agentul ar fi întocmit procesul-verbal cu consem­na­rea unei situații nereale, pentru a se ridica un dubiu cu privire la obiectivitatea aces­tuia.
Instanța constată că depoziția martorei audiate în cauză arată că petenta purta mască de protecție, aspect pe care mar­tora l-a observat prin fereastra dintre încăperile în care se găseau fiecare însă nu avea acoperit și nasul întrucât era singură în încăpere, nu avea nici un client la fereastra de deservire iar în camera în care se găsea erau aproximativ 50 de grade Celsius.
Situația de fapt reținută an­terior cre­ează un dubiu cu privire la starea de fapt reținută de agentul constatator, dubiu ce profită petentului. Conform probelor administrare rezultă că petenta purta o mască de protecție chiar dacă nu o purta per­fect adaptat”, se arată în dosar. Jude­că­torul a cerut ca agentul constatator să probeze că femeia nu avea mască deloc, dar cum ”acesta nu a reușit să probeze fapta reținută”, instanța a considerat că plângerea întemeiată, motiv pentru care a dispus anularea procesului verbal de constatare și sancționare a contravenției. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.