Poliţist muşcat de către un bărbat prins băut la volan

Un bărbat de 56 de ani, din Simeria, a fost prins băut la volan şi dus la spital pentru a-i fi luate probe biologice. La întoarcere, indi­vidului i s-a căşunat pe unul dintre poliţiştii care-l însoţeau în autospecială.
În prima fază l-a ameninţat cu moartea şi bătaia, dar pentru că poliţistul n-a fost prea impresionat, individul l-a muşcat de mână. Nu o dată ci de trei ori, numai că n-a reuşit mare lucru, dat fiind faptul că poli’istul purta mănuşile anti înjunghiere.
Potrivit www.rolii.ro, individul conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, lucru constatat de testarea făcută de echipajul care l-a oprit în trafic. ”În acest context, inculpatul a fost condus de organele de poliţie la unitatea me­dicală competentă să efectueze prele­varea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, la Spitalul Judeţean Deva, unde i s-a recoltat o probă de sânge la ora 00.05, acesta refuzând recoltarea celei de-a doua probe, aşa cum rezultă din Buletinul de examinare clinică. Ulterior (…) în timp ce se afla în autospeciala Poliţiei oraşului Simeria, l-a muşcat de trei ori de mână pe agentul B, fără a-i produce leziuni şi nici alte sufe­rinţe fizice, deoarece acesta purta mănuşi anti înjunghiere, şi l-a ameninţat cu bătaia şi cu moartea, atât pe acesta, cât şi pe familia sa”, se arată în documentul publicat de sursa citată anterior.
Bărbatul, pe nume Viorel Surpan, a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de ultraj şi conducere sub influenţa alcoolului. Acesta şi-a recunoscut faptele, iar instanţa a ţinut cont de acest lucru, dar şi de faptul că nu are antecedente penale. Judecătorii din Deva l-au condamnat la un an închi­soare cu suspendare, pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi 4 luni pentru ultraj. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare