EvenimentFlash

Poliţist lăsat fără drept de portarmă

Carmen Cosman

I-au retras permisul de portarmă şi s-a ales şi cu o cercetare disciplinară. Este cazul poliţistului Geani Goşa, din Petroşani, cel care l-a oprit în trafic, în luna noiembrie 2010, pe omul de afaceri din Petroşani Siminel Iordache, zis “Simi”, considerat unul dintre sponsorii importanţi ai PDL Hunedoara.

A refuzat să sufle în etilotest

Un echipaj al Serviciului Poliţiei Rutiere Petroşani l-a oprit în trafic pe Siminel Iordache şi i-a cerut să sufle în etilotest, dar omul de afaceri a refuzat. După ce ar fi încercat să fugă de la locul incidentului, a fost condus, încătuşat, la spital, pentru recoltarea probelor biologice. „A fost oprit la un control de rutină, nu a suflat în aparatul etilotest şi a fost dus la spital, însă a refuzat şi recoltarea de sânge. La un moment dat, întrucât bărbatul nu s-a supus solicitării poliţiştilor şi a încercat să fugă, a fost nevoie de folosirea forţei pentru a fi încătuşat şi pentru a putea fi luate măsurile legale care se impun în astfel de situaţii”, declara presei, la momentul respectiv, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

A ajuns să fie victimă

Refuzul în sine constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani, dar omul de afaceri a reuşit să se transforme relativ repede în victimă şi a formulat o plângere penală împotriva poliţistului de la Serviciul Rutier care l-a oprit în trafic. Şi nu numai că a fost declanşată cercetarea disciplinară, însă poliţistului i-a fost suspendat chiar şi permisul de portarmă! „Există o anchetă internă vizavi de modul de intervenţie a poliţistului în seara respectivă. S-a pornit, într-adevăr, de la reclamaţia cetăţeanului în cauză şi se verifică per ansamblu modul de acţiune. Referitor la suspendarea permisului de portarmă, este o practică prevăzută de ordinele interne, care spune că în momentul cercetării disciplinare, se suspendă şi dreptul de a purta pistol pe durata anchetei”, declară Bogdan Niţu. Acesta a precizat că nu ştie dacă în toate cazurile de cercetare disciplinară s-a dispus şi suspendarea dreptului de a purta pistol, dar probabil, această decizie se ia de la caz la caz. Siminel Iordache deţine, printre altele, clubul Keops din Petroşani, iar în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2009, într-o aripă a imobilului respectiv a găzduit sediul de campanie al Elenei Băsescu. În plus, comandantul Poliţiei municipiului Petroşani, Titel Brăgaru, este privit drept un apropiat al afaceristului şi a fost văzut de mai multe ori în clubul deţinut de acesta.

One thought on “Poliţist lăsat fără drept de portarmă

  • rusine celor care l-au sanctionat pe politist ..iar seful politiei din petrosani mai bine ar reflecta la comportamentul lui…ca nu e prima data cand tine cu „ursu”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura