Poliţist din Petrila, găsit spânzurat

Un angajat al Poliţiei Petrila a fost descoperit, ieri, fără suflare, în locuinţa sa. Bărbatul s-a spânzurat şi nu a lăsat un bilet de adio, în care să-şi motiveze gestul. Poliţistul era un angajat excepţional, cu o activitate de circa 17 ani în cadrul Ministerului de Interne, până în 2006, fiind jandarm.

Atârnat de ţeava de gaz

Opra Mihai Adolf (foto), în vârstă de 38 de ani, a fost găsit spânzurat ieri dimineaţă, în apartamentul său din Petrila, de către colegii lui de muncă. Tânărul poliţist era programat pentru a intra în schimbul I la Biroul Ordine Publică, însă n-a ajuns la sediul de poliţie. Cum era un angajat model, fără a întârzia sau absenta nemotivat, colegii lui s-au temut că i s-a întâmplat ceva. Aveau să descopere că temerea lor s-a adeverit. Au încercat de mai multe ori să ia legătura telefonic cu poliţistul, însă cum nu le-a răspuns, au mers la locuinţa lui. Poliţiştii au bătut la uşă insistent, dar n-au primit nici un răspuns, astfel că au încercat să intre în casă. Spre mirarea lor, uşa nu era încuiată şi când au ajuns în apartament, şi-au văzut colegul spânzurat de o ţeavă de gaz. Deşi au cerut ajutor, pentru Mihai nu se mai putea face nimic. Nimeni nu-şi poate explica de ce poliţistul a decis să-şi ia viaţa şi ce l-a frământat atât de mult, încât să considere că este singura scăpare.

Divorţul l-ar fi afectat foarte mult

Nu avea vicii, era un om chibzuit şi fără datorii. O explicaţie ar putea fi despărţirea de soţia lui, care s-a produs acum un an de zile. Superiorul lui, comisarul Alexandru Scafariu, spune că părea că trecuse cu bine peste divorţ, iar pentru Poliţia Petrila este o pierdere mare. Acelaşi lucru l-au confirmat şi colegii lui. „Era foarte bucuros că reuşise să-i cumpere fostei soţii un apartament în Petroşani, unde să locuiască cu fetiţa lor, care este în clasa a III-a. A rămas prieten cu fosta soţie şi se îngrijea de fetiţă. Se vedea pe el că era bucuros că reuşise să le găsească o locuinţă, nu doar că îmi spunea mie. Era un tipicar, cum se spune, totul era făcut de el ca la carte. Avea bănuţii lui, nu avea vicii, nu pierdea nopţile. Un tip extraordinar şi de aceea suntem şocaţi”, a spus un coleg al poliţistului.
Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroşani, Mirela Kando, a precizat că poliţistul nu a lăsat un bilet sau ceva prin care să-şi motiveze gestul extrem şi nu s-au găsit urme de violenţă la faţa locului ori de forţare a uşii. Se pare însă că Opra Mihai nu reuşise să treacă peste despărţirea de soţie şi mai avea o mică speranţă că legătura s-ar putea reface. Acum, ar fi realizat că încercările au fost în zadar şi acest lucru l-a dărmat psihic. Colegii lui de la Poliţia Petrila o vor ajuta pe mama poliţistului să-l îngroape creştineşte. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare