Actualitate

Polițist atacat cu electroșocuri. Sărise să salveze o victimă a violenței domestice

Polițistul agresat se afla în timpul liber și fusese rugat de victimă, o fe­meie din municipiul Hunedoara, să o ajute, deoarece este urmărită în trafic de o mașină suspectă. Atacatorul este un recidivist care a mai fost con­damnat la o pedeapsă cu suspendare pentru violență.

Lovită cu pumnii
Nu doar polițistul a fost atacat cu dispozitivul cu electroșocuri ci și femeia, aceasta fiind apoi pur și simplu călcată în picioare de recidivist. Pentru a-și reveni, a avut nevoie de circa 75 de zile de îngrijiri medicale.
În penultima lună a anului 2020, victima ieșise de la muncă cu intenția de a se îndrepta spre casă. Atacatorul, fostul ei soț, se afla într-un alt auto­tu­rism condus de o prietenă a sa și o ur­mărea pe victimă. Recidivistul s-a în­drep­tat spre fosta soție și după ce a electrocutat-o în zona pieptului, aceas­ta căzând, a lovit-o de mai multe ori cu pumnul în față iar cu picioarele pe tot corpul. Polițistul a intervenit să o scoa­tă pe femeie din mâinile individului, dar acesta a fugit printre blocuri spre stra­da Cocsarilor din Hunedoara. Femeia a ajuns la spital și a suferit inclusiv o frac­tură, medicii legiști stabilit că are ne­voie de circa 75 de zile de îngrijiri me­di­cale. Recidivistul în vârstă de 45 de ani nu și-a recunoscut faptele. Judecătoria Hunedoara l-a condamnat la pedeapsa de 10 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea. Cum avea o altă condamnare la 6 luni de închisoare cu suspendare, tot pentru că-și bătuse fosta soție, individul va sta 1 an după gra­tii. Soluția pronunțată de Jude­că­toria Hunedoara nu este defintivă. (M.Gânju).