ActualitateFlash

Polițist acuzat de ANI că nu poate justifica averea

Adriana Năstase

Agenția Națională de Integritate a iden­tificat discrepanțe între averea dobândită de un polițist de la IPJ Hunedoara și ve­niturile realizate de acesta, în perioada exercitării funcției publice. Diferențele, potrivit unui comunicat al ANI, sunt de peste 40.000 de euro. În acest caz, agen­ția a decis să sesizeze Comisia de cerce­tare a averilor, din cadrul Curții de Apel Alba Iulia.

 

A jucat dar nu a declarat

„Agenția Națională de Integritate a cons­ta­tat existența unei diferențe nejus­ti­ficate în cuantum de 41.606 de euro între averea dobândită și veniturile realizate de către Delie Claudiu Leontin, în perioada exercitării funcției publice. Agenția Națională de In­tegritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Alba Iulia, în vederea începerii acțiunii de control cu pri­vire la modificările patrimoniale interve­nite și veniturile realizate de către Delie Claudiu Leontin, în perioada exercitării func­ției publice”, se arată în comunicatul celor de la ANI. Potrivit ANI, polițistul nu și-ar fi declarat veniturile realizate din jocurile de noroc, în valoare de 82.602 de lei, fiind sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ.
„Agenția Națională de Integritate a se­sizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către Delie Claudiu Leontin a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat ve­niturile realizate din jocuri de noroc în va­loa­re totală de 82.602 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice”, se mai arată în comunicatul emis de ANI.
Delie a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identi­fi­cate, precum și drepturile de care bene­ficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Potrivit ANI, Claudiu Leontin Delie nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.