Poliţia, biserica şi autorităţile locale devene, suport pentru victimele violenţei domestice

16 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Primăria municipiului Deva, în parteneriat cu Asociaţia Filantropia Ortodoxă Deva şi IPJ Hunedoara, desfăşoară proiectul „Familiile fericite nu cunosc violenţa”.
Proiectul a debutat în 15 septembrie cu un curs educativ de prevenţie a violenţei domestice. Cursul a fost destinat primei grupe de copii din Deva, cu vârste între şapte şi 14 ani. Copiii au învăţat de la poliţişti cum să recunoască o situaţie conflictuală, cum ieşi dintr-o relaţie toxică, modalităţi de detensionare a conflictelor apărute în familie sau la şcoală şi locurile unde pot cere ajutor în cazul în care sunt victimele sau martorii violenţei domestice. Proiectul va continua săptămâna aceasta cu alte trei cursuri educative şi de formare, dedicate copiilor, părinţilor şi preoţilor din parohiile devene. Copiii care au participat la curs au primit din partea organizatorilor rechizite pentru anul şcolar care tocmai a început.
„Ne dorim ca prin acest demers partenerial poliţie-biserică-autoritate publică locală, să formăm un fel de reţea de suport pentru familiile din Deva aflate în dificultate, în situaţii tensionate sau conflictuale. Proiectul îşi propune să fie un sprijin pentru comunitatea deveană şi să ofere instrumentele necesare pentru o mai bună cunoaştere a legislaţiei în domeniu şi a căilor de ieşire din situaţiile destructive“, a declarat subcomisarul Andreea Fieraru, coordonator al Compartimentului Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, din cadrul IPJ Hunedoara.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 17.09.2018

Otravă aruncată pe apă. Se întâmplă într-o regiune cu lămpaşe, iar cei care ar trebui să se asigure că vinovatul...

Poliţiştii hunedoreni au pus mâna pe banii traficanţilor de droguri din alte judeţe

Poliţiştii hunedoreni au contribuit la anihilarea unei reţele de traficanţi de droguri din alte judeţe. Aceştia au interceptat şi ridicat...

Cele mai bune echipe de la Ambulanţă

La sfârşitul săptămânii trecute, în Staţiunea Geoagiu Băi, s-a desfăşurat ediţia a opta a Concursului Naţional al Echipajelor de Ambulanţă....

Închide