ActualitateFlash

Polidinul, în continuare, de negăsit

Cristina Ghenea

Celebrul vaccin Polidin, produs de unitatea ieşeană a Institutului Cantacuzino, nu se întoarce prea curând pe rafturile farmaciilor. Deocamdată, nu există un înlocuitor pentru acesta.
S-a închis fabrica
Vaccinul a dispărut complet de pe piaţa farmaceutică a ţării încă de la începutul anului, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului nu a mai dat autorizaţie de funcţionare fabricii din Iaşi, pe motiv că aceasta nu corespunde normelor europene. De atunci, nemulţumirile cetăţenilor legate de dispariţia acestui vaccin au readus în discuţie fabricarea Polidinului, însă până în prezent, nu s-a luat nici o măsură.
Cetăţenii încă întreabă de el
Potrivit doctorului Dumitra Ştefan, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, Polidinul era folosit de mulţi oameni pentru întărirea sistemului imunitar, în special în sezonul rece, când afecţiunile respiratorii devin un adevărat pericol. Din păcate, însă, nu se mai găseşte nici măcar o doză în farmaciile din judeţ, şi nici nu există vreun înlocuitor pe piaţa farmaceutică din ţară. De altfel, farmaciştii confirmă faptul că hunedorenii încă mai caută Polidinul. „Încă mai vin persoane care se interesează de acest vaccin polimicrobian. Oamenii îl foloseau cu mai multă încredere, decât să aleagă să-şi administreze un vaccin antigripal“, spune un farmacist din municipiul Hunedoara.

Preparat imunostimulator  
Polidinul este un preparat imunostimulator, care constă dintr-o suspensie de 13 tulpini bacteriene. Este folosit în tratamentul infecţiilor acute şi cronice ale căilor respiratorii superioare şi inferioare, în afecţiuni genito-urinare, în boli infecţioase şi în arsuri. Se recomandă în anotimpul rece, cu frecvenţă mai mare a infecţiilor acute, îndeosebi respiratorii, copiilor şi persoanelor de vârsta a treia, precum şi bolnavilor cu boli cronice, care duc la scăderea rezistenţei imunitare a organismului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura