Actualitate

Policlinica de la spitalul devean, modernizată din bani europeni. Consiliul Județean Hunedoara vrea performanță ca în centrele universitare

Magdalena Șerban

În ultimii ani, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a pus o cărămidă uriașă la dezvoltarea sistemului de sănătate hunedorean, sprijinind unitățile medicale cu bani pentru diverse investiții și câștigând fonduri europene majore care au dus la modernizarea spitalelor și dotarea lor cu aparatură de top. Astăzi (n.r miercuri), după ce s-au finalizat lucrările la Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Deva, realizate cu finanțare europeană obținută de conducerea publică județeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), obiectivul a fost inaugurat. Acum, Policlinica le oferă pacienților cabinete și spații moderne de așteptare și urmează să fie dotată cu aparatură performantă. Circa un milion de euro însumează lucrările, iar aparatura medicală ajunge la aproximativ 2 milioane de euro.

Au reușit tot ce părea imposibil. Vor continua să țintească și mai sus

,, Iată că în 6 luni de zile lucrările au fost terminate. E mare lucru. Nu pot să vă spun că vom încheia ciclul de investiții la spitalul din Deva, ci din contră, vom continua într-un ritm și mai alert. (…) Unul dintre proiectele la care țin foarte mult este cel de construire a unei secții de Oncologie cu Radioterapie fiindcă știm cu toții că astăzi, pacienții cu aceste boli crunte trebuie să fie trimiși la Cluj, la Timișoara sau în alte părți pentru a putea face analizele de specialitate și a urma tratamentul adecvat. Vrem să se facă la Deva. Iată că aici, la noi, se poate face angiografie, se pot face coronarografii, se pot monta stenturi. (…) Mulți au spus că nu o să reușim, dar, vă repet, cât timp sunt președinte, vom reuși tot ce ne punem în minte. (…) Din 2020, de când sunt președinte, am inaugurat în fiecare an sau în fiecare semestru, câte o lucrare. Știm cu toții în ce situație a arătat policlinica și nu puteam, dragii mei, să lăsăm policlinica mai prejos decât spitalul. Bucuria mea este enormă când aud oameni din afara județului, care se internează în spitalul județean, că sunt condiții la fel ca în spitalele universitare. Le mulțumesc tuturor cadrelor medicale pentru eforturile pe care le depun să își facă sarcinile de serviciu. Noi, Consiliul Județean, am considerat că este strict necesar să facem în așa fel încât, dumneavoastră, să simțiți obligația de a lucra și mai mult, și mai bine, ca să demonstrăm că avem un spital județean de excepție și cadre medicale de excepție”, a punctat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Sprijin constant

,,În 2023 s-a finalizat reparația capitală a corpului vechi al spitalului, care a durat aproape 13 ani. În martie 2024 s-a făcut recepția la Unitatea de Primiri Urgențe. În aprilie s-a făcut inaugurarea la Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală și astăzi facem recepția la Ambulatoriu, care e foarte important. E constituit din 38 de cabinete și 30 de specialități. Zilnic vin aici cel puțin 500 de pacienți. Cabinetele sunt dotate cu mobilier și aparatură astfel încât să contribuie la acuratețea actului medical și la satisfacția pacienților. Vă mulțumesc domnule președinte Laurențiu Nistor pentru că ați fost cu noi de fiecare dată, sunteți un partener sigur. Cofinanțarea a fost din partea CJ, iar fără sprijinul Consiliului Județean Hunedoara nu am putea face nimic din aceste lucruri, indiferent ce vrem noi. Mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect”, a spus dr. Emil Stoica, managerul Spitalului Județean de Urgență Deva.

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura