Poimâine începe recensământul

Cristina Ghenea

Dacă săptămâna trecută, Primăria reşedinţei de judeţ era în pană de recenzori, în prezent, situaţia s-a îmbunătăţit. În cele din urmă, s-au găsit doritori şi pentru cele 60 de posturi rămase neocupate, iar recensământul poate începe în condiţii normale, în toate localităţile din judeţ. Prima zi a recensământului este joi, 20 octombrie, iar ultima va fi în 31 octombrie.
Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Statistică Hunedoara, Benoni Bădescu, recensământul conţine 104 întrebări, axate pe caracteristici legate de locuinţă, clădirea în care se află aceasta, caracteristici demografice, care privesc migraţia internă şi internaţională, sau caracteristici educaţionale şi legate de membrii familiei. Singurele date pe care cetăţenii le pot păstra confidenţiale sunt cele despre religie, limba maternă, cetăţenie şi etnie. Restul sunt întrebări la care fiecare este obligat să răspundă. În caz contrar, persoana chestionată poate primi o amendă cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de lei.
În judeţul Hunedoara, au fost angajaţi 2.991 de recenzori şi 300 de recenzori de rezervă, iar aceştia au de bătut din uşă-n uşă, la circa 240.000 de locuinţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.