Poeta Mariana Pândaru a lansat „Cartea florilor – The Book of Flowers”

Magdalena Şerbanla-lansarea-volumului-de-poezii

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat ieri, în incinta Deva Mall,  lansarea celui mai recent volum de versuri al poetei şi editoarei Mariana Pândaru, unul bilingv, intitulat „Cartea florilor – The Book of Flowers”. Variantele în limba engleză ale poeziilor sunt tălmăcite de scriitoarea Muguraş Maria Petrescu, volumul fiind ilustrat cu fotografii color, realizate de Nicolae Jianu.
„Numele Marianei Pândaru este de peste trei decenii bine cunoscut iubitorilor de literatură din judeţ, în special iubitorilor de poezie. În calitate de editor, a înfiinţat editurile Călăuza v.b. şi DaniMar, ambele din Deva, care au adus pe piaţa de carte lucrări de valoare din aproape toate genurile şi speciile literare: poezie, proză, memorialistică, eseuri, note de drum etc. Mariana Pândaru este membră a Uniunii Scriitorilor din România, a Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România şi laureată a numeroase premii literare naţionale şi internaţionale: Premiul revistei România literară (1985), Premiul revistei Familia (1987), Premiul «Mihai Eminescu» pentru poezie, Suceava (1997), şi importantul premiu «Novalis» obţinut în anul 2001, la München, în Germania etc. De asemenea, Biblioteca Judeţeană «Ovid Densusianu» Hunedoara-Deva i-a acordat «Trofeul Micului Cititor» în anul 1996. Volumul lansat azi (n.r ieri) reprezintă un florilegiu, în sensul propriu, de poezii dedicate celor mai îndrăgite flori, de la mac la garoafă, de la liliac la crin, toate prezentate în versuri esenţializate ce duc cu gândul la tehnica haiku-ului. Fiecare poezie este ilustrată cu o fotografie artistică menită să sublinieze calităţile florii pe care poeta o descrie cu o sensibilitate şi delicateţe remarcabile, specifice, de altfel, personalităţii sale”, a apreciat Sebastian Bara, directorul Bibliotecii Judeţene.

2 comentarii la „Poeta Mariana Pândaru a lansat „Cartea florilor – The Book of Flowers”

 • 19 mai 2015 la 9:14
  Legătură permanentă

  Şi ce e de făcut pentru a-ţi construi o atitudine pozitivă? Simplu: exersează! Dacă atitudinea ta este proastă, vei avea rezultate proaste, iar dacă este bună, şi rezultatele ce le vei obţine vor fi bune. Asta scrie celebrul Colin Turner în cartea ”Născut pentru succes”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

 • 19 mai 2015 la 14:40
  Legătură permanentă

  Oferte de lucru pentru toti ! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. NU este necesara niciun fel de experienta !
  Oferta: plata se calculează în funcție de implicare și realizări; instruire gratuită prin email; contract legal de comision; scrisoare de recomandare; posibilitatea de a lucra de acasa (fiecare isi face singur programul de lucru).
  Cerinte: calculator, conexiune internet, cunostinte minime PC, rabdare, seriozitate, perseverenta.
  Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.