PNL solicitã demisia ministrului Pogea

21 august 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 pogea (7)

Nicolle Ebner

Deputatul PNL Bogdan Ţîmpău declară că PNL solicită demisia ministrului Finanţelor, Gheorge Pogea, fiindcă acesta „îşi permite să jongleze cu documentele asumate de ministerul Finanţelor, potrivit intereselor doamnei Udrea”.

„Atentat la democraţie şi valorile statului”
Liberalii s-au arătat îngrijoraţi de faptul că, de la Registratura Parlamentului României, au fost retrase şi înlocuite documente ale Ministerului Finanţelor, care vizau activitatea Ministerului Turismului. „PNL consideră că gestul ministrului Finanţelor este cel mai grav atentat la bunul simţ, democraţie şi valorile statului de drept şi că atitudinea democrat-liberalilor demonstrează faptul că Elena Udrea are de ascuns lucruri foarte grave”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, parlamentarul liberal.

Ce nu trebuie să afle contribuabilii?
Ţîmpău afirmă că, dacă acel document trebuia modificat, putea fi emis un nou act, cu un alt număr de înregistrare, în care se puteau explica detaliile ce trebuiau modificate. „Din păcate, modul în care s-a acţionat mă face să cred că nu era vorba de elemente de detalii, ci de elemente de substanţă. Noi punem la îndoială modul în
care, în acest moment, ministrul Pogea aprobă şi consideră legale achiziţiile ministerului Turismului,  iar explicaţiile ministrului de Finanţe dovedesc că există temei de a se cerceta mai amănunţit ce a făcut Udrea cu banul public. Ceea ce au făcut subalternii lui Pogea doar înrăutăţeşte senzaţia că există ceva ce plătitorii de taxe, adică românii, nu trebuie să afle”, mai declară deputatul liberal. În cazul „Comisiei Udrea”, la Registratura Camerei a fost primit un act de la Ministerul Finanţelor Publice şi retras apoi, la 10 minute, de către cel care adusese documentul respectiv. După o oră şi jumătate, comisionarul a revenit la registratura Camerei cu documentul, de data aceasta modificat, în favoarea ministrului Udrea, spun liberalii.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
S-a spânzurat, pentru că nu avea serviciu

Cadavrul unui adolescent a fost descoperit de o femeie, care se afla în pădure la căutat de ciuperci, în zona...

Banii pentru grădiniţe vin cu ţârâita

În prezent, în municipiul Petroşani se află în derulare un proiect care prevede realizarea a două noi unităţi de învăţământ...

A fost destructuratã o reţea de infractori pe Internet

Şase persoane, trei din Lupeni, două din Drăgăşani şi una din Rm. Vâlcea, au fost descoperite de poliţiştii de la...

Închide