ActualitatePolitica si administratie

PNL, pe urmele populismului

Asistăm, de câteva zile încoace, la un fes­tival al populismului, declanșat de pre­țul apei potabile în Valea Jiului. Liberalii, prin vocea liderilor județeni, au descoperit undeva în sertarele de la partid, grija pentru locuitorii Văii Jiului. Ca atare, varsă lacrimi de crocodil care, bănuim, ar trebui să ne facă mai sensibili și, nu-i așa?, degrabă „urători de bine” față de cei care „bagă mâna în buzunarele oamenilor” majorând prețul apei.

Și-a asumat angajamente
Ca să știm despre ce vorbim, ne-am documentat și am aflat cum stă treaba cu majorarea prețului la apa potabilă și la serviciile de canalizare. Vreți să știți care e concluzia? Compania Apaserv, care este operator regional, funcționează după legi (ale României) și după reguli (ale economiei de piață). A accesat fonduri europene pen­tru modernizarea și extinderea rețelelor de canalizare, și-a asumat angajamente, iar acum, sub tutela ANRSC, trebuie să pre­zinte asumare că, pe viitor, compania va fi profitabilă. Simplu!
Ca să înțeleagă și liberalii, treaba e cam așa: iei un credit de la bancă să-ți mo­der­nizezi cabinetul medical privat, stomato­lo­gie sau ginecologie după care, dacă vrei să fii competitiv, ce să vezi?, ajustezi tarifele. Dacă nu o faci, pacientul va merge în altă parte. Dar, cui să-i explici? Doamna Vetuța Stănescu a lăsat în urma sa o gaură de 2 milioane de euro la Spitalul Județean de Urgență după ce și-a încheiat mandatul de di­rector economic, așa că orice demons­trație este inutilă.
Vetuța Stănescu, Tiberiu Iacob Ridzi sau Călin Petru Marian, și-au unit forțele și s-au transformat într-un George Simion mai mic. Au tras ei concluzia, dacă faci gălăgie, ai șanse să crești în sondaje. Trist și lamen­tabil. Urâte vremuri a ajuns PNL Hunedoara, cândva o forță în județ: să copieze gesturile populiste ale unui partid extremist pentru a recâștiga încrederea oamenilor… Cu atât mai mult cu cât acreditează ideea că „de aia se majorează tarifele, să-și crească șefii salariile” – vrăjeala asta nu mai ține de 20 de ani, dar cui să-i explici!?
Domnul Ridzi, în 2015, explica: este ne­voie de majorarea tarifelor la apă potabilă pentru că o cer regulile economiei. Era bine. În 2020, același Ridzi plângea că proiectul de extindere și modernizare afectează confortul locuitorilor din Petroșani, erau șanțuri… era nasol. Nu era bine. Dar a câș­tigat alegerile. Acum, iar nu e bine, semn că se apropie alegerile…
Despre Călin Petru Marian… nu-l putem acuza de nimic: omul nu a câștigat alegeri în viața lui, nici măcar la Vața de Jos – comuna natală, este inginer agronom, deci singura treabă cu apa este măsurarea cantității ne­cesare creșterii castraveților…
Ce avem noi aici? Un cor de populiști care nu au avut și nu au niciun respect față de locuitorii Văii Jiului: băieți și fete, nu mai merge vrăjeala! Da, este nasol când pierzi procente, dar ăsta e rodul muncii voastre, nu al PSD, nici al AUR.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura