Sport

„Ploaie“ de medalii, în plină caniculă

Ciprian Marinuţ

Sportivii pregătiţi de Anca Băjan au „accelerat“ în ultima zi (n.r. duminică seara) a Campionatelor Naţionale şi au mai obţinut cinci medalii, în cele 10 finale în care se calificaseră.
Cea mai valoroasă medalie a fost cucerită de Alexandru Bădeaţă (16 ani) în proba de 200 de metri bras. Liderul grupei de juniori II de la CSS Hunedoara a învins „blestemul argintului“ şi după patru clasări pe locul secund a obţinut, în sfârşit, şi o medalie de aur, cu timpul de 2.31.16, fiind singurul campion naţional la individual din lotul CSS Hunedoara. Tot în aceeaşi seară, Bădeaţă şi-a trecut în palmares şi medalia de bronz în proba de 50 de metri spate şi a ajuns astfel la şapte medalii (una de aur, patru de argint şi două de bronz) şi a devenit cel mai medaliat hunedorean la această competiţie. „Alexandru Bădeaţă este un sportiv special. Este foarte talentat, dar are şi multe emoţii pe care nu ştie încă să le gestioneze foarte bine. Însă chiar şi aşa, el are mari şanse să fie selecţionat în lotul naţional al României pentru competiţiile internaţionale de anul viitor, deoarece este competitiv atât în probele de bras şi spate, cât şi în cele de mixt“, a spus antrenoarea Anca Băjan.

Ştafetă de top
Medaliată cu aur în proba de 4×100 metri liber şi cu bronz la 4×200 de metri liber, ştafeta feminină de 14 ani a CSS Hunedoara a cucerit aurul şi în proba de 4×100 de metri mixt. Denisa Ilucă, Andreea Nan, Andra Mălina şi Ancuţa Păiuş au încheiat cursa cu timpul de 4.59.59 şi au devansat ştafetele de la SCM Piteşti şi CSS Reşiţa. Ultimele două medalii ale clubului hunedorean au fost cucerite de Ancuţa Păiuş (13 ani) şi Denisa Ilucă (14 ani), ambele fiind medaliate cu bronz în probele de 200 de metri bras.

Bilanţ deosebit
Graţie acestor ultime cinci medalii, CSS Hunedoara a ajuns la un total de 16 medalii cucerite, de patru ori mai mult decât cele patru declarate ca obiectiv. „Înaintea fiecărei competiţii, mă gândesc că suntem abonaţi la locul patru, că vom avea ghinion sau alte probleme, aşa că nu ne hazardăm să ne propunem multe medalii ca obiectiv. Mă bucur însă de fiecare dată că ne depăşim obiectivele şi că avem rezultate deosebite. Copiii sunt valoroşi şi au şanse mari de a progresa şi a deveni adevăraţi campioni“, a afirmat Anca Băjan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.