Plăţi în avans pentru fermieri

Aproape 16.800 fermieri hunedoreni vor primi în avans, de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), sumele corespunzătoare „Cererii unice de plată” pentru anul 2021. Plățile vor fi efec­tuate până în 30 noiembrie 2021
Ieri, în prima zi a campaniei de plată, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, s-a întâlnit la sediul Cen­trului jude­țean APIA cu directorul exe­cutiv, Veronica Topor, pentru a analiza situația pregătirii dosarelor pentru ca fermierii hunedoreni să beneficieze într-un timp cât mai scurt, de acest tip de sprijin financiar.
Până ieri, din cele 16.794 „Cereri unice de plată” depuse în județul Hunedoara sunt pregătite 8.760 dosare care vor fi trimise la autorizare pentru plată. Cele­lalte soli­citări vor fi pregătite în urmă­toarele 7 zile, pre­cizează conducerea jude­țeană hune­do­reană a Agenției de Plăți și Intervenții pen­tru Agricultură.
Finanțarea în avans a fermierilor se face atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), avans de până la 70 la sută, cât şi
pentru măsurile finanţate din Fondul Euro­pean Agricol pentru Dezvoltare Ru­rală (FEADR), avans de maximum 85 la sută. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.