Planuri uluitoare pentru arhitectura Dubaiului

Dubaiul pare că se transformă pe zi ce trece într-un oraș SF, iar viitoarele proiecte garantează acest lucru, scriu cei de la digi24.
De la mașini zburătoare și până la hoteluri în formă de Lună, arhi­tecții au planuri mari pentru cel mai populat oraș din Emiratele Arabe Unite, care deja găzduiește cea mai înaltă clădire de pe Pă­mânt: Burj Khalifa, un zgârie-nori cu design futurist ce se înalță a­proape 830 de metri pe verticală.

Oraș suspendat
O firmă de arhitectură a propus două proiecte uluitoare. Primul este construirea unui inel uriaș, care va înconjura Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori din lume. Numită Down Town Circle, struc­tura va fi construită la 550 de metri înălțime și va fi un fel de oraș suspendat, cuprinzând spații re­zi­dențiale, parcuri, centre comer­cia­le și clădiri de birouri. Întregul sis­tem energetic se va baza pe pa­nouri solare. Al doilea proiect este unul la fel de incredibil. Arhitecții și-au propus să construiască mai multe hoteluri în formă de Lună, fiecare având 224 de metri înăl­țime și un diametru de 622 de metri. Hotelurile Luna vor avea designul interior al unei nave spațiale, dar și un sistem ce re­pro­duce mersul pe Lună. Construirea primului hotel va costa 5 miliarde de dolari, iar proiectul are ca termen de finalizare anul 2027. Până atunci, însă, mașinile zbu­ră­toare ar putea fi primele apariții SF din Dubai. La începutul lunii, un producător chinez a testat acolo primul autoturism de acest fel, într-un zbor de 90 de minute, fără pilot. Vehiculul electric are zero emisii de carbon, fiind echipat cu două locuri, opt propulsoare și un sistem inteligent de control al zborului.