Planuri albe, pentru vremuri negre

26 martie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Orice punct câştigat de Minerul Lupeni şi Mureşul Deva în etapa de mâine poate fi considerat „aur pur” în lupta pentru supravieţuirea în eşalonul secund. „Lupii negri” joacă, acasă, împotriva celei mai puternice candidate la promovare, FC Argeş, iar devenii evoluează în deplasare cu o echipă aflată în mare criză de puncte, FC Baia Mare, după pauza forţată din primele două etape.

Le-au pus gând rău

Retrogradată artificial, dar corect, din cauza scandalului cu arbitrii, în care a fost implicat finanţatorul Cornel Penescu, FC Argeş este clar cu o clasă peste celelalte echipe din eşalonul secund, seria vest. „Violeţii” sunt în cărţi la promovare şi vor să continue parcursul perfect din retur cu o nouă victorie la Lupeni. Iulian Tameş, vedeta echipei FC Argeş, spune că este obligatoriu ca piteştenii să câştige pe terenul lupilor negri. „Mergem la victorie, chiar dacă va fi foarte greu. Terenul de la Lupeni este de dimensiune mai mică decât celelalte, dar sper să ne acomodăm şi să învingem. Este obligatoriu să câştigăm, pentru a rămâne pe cele două locuri promovabile”, a spus Tameş. Minerul, care s-a „betonat” în iarnă şi a câştigat două din primele trei meciuri din retur, vrea şi ea să continue pe trendul ascendent, însă parcă s-ar mulţumi şi dacă n-ar pierde.

Vor să-şi facă dreptate

Gică Barbu, antrenorul Mureşului, consideră că reprimirea echipei FC Baia Mare în campionat după două etape de neprogramare este incorectă din punct de vedere regulamentar şi speră ca echipa sa să-şi facă dreptate prin forţele proprii. „Nu e normal, judecând după regulament, ca FC Baia Mare să fie reprimită în competiţie, după ce adversarele ei din primele două etape au câştigat la masa verde. N-avem însă ce face şi vom merge să jucăm, încercând să scoatem maximum din acest joc”, a spus Barbu. Tehnicianul a spus că devenii vor avea o misiune grea, pentru că le lipseşte omul de bază al defensivei, Cristian Zaiaţi, şi pentru că echipa băimăreană a dovedit că e incomodă prin remiza din etapa trecută cu Arieşul Turda (scor 0-0, la Turda). „Accidentarea lui Zaiaţi a recidivat şi acum e iar indisponibil. Stăm doar în doi fundaşi centrali şi suntem obligaţi să improvizăm”, a explicat Barbu.

În Liga a III-a, CFR Simeria joacă în deplasare cu Nova Becicherecu Mic, iar Retezatul Haţeg are etapă liberă.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. munteanu octavian spune:

    Domnu ziarist oare nu stiti ca Retezatl Hateg avea meci la ACS Recas, dar PAPAGALUL SEF al orasului a retras echipa din campionat? Voi insa laudati-l in continuare dati-i chiar si vreo doua buline albe,ca merita, nu de alta! Bleah mi-e sila!In alta ordine de idei, domnul Marinut cand nu stiti adevarul despre o stire, mai bine nu scrieti nimic decat sa dezinformati, ca nu e frumos.Cu stima Octavian Munteanu.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Duminicã trecem la ora de varã!

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară, ceasurile urmând să fie date înainte cu...

Locotenentul lui Passaris, susţinut de fosta iubită

Paul Popa (foto), complicele grecului Passaris, a fost adus ieri, din nou, în faţa magistraţilor. De această dată, la proces...

Gimnastele, la teste în Franţa

Componentele lotului olimpic de gimnastică al României, de la Deva, se vor afla, la finalul acestei săptămâni, în Franţa, la...

Închide