Plângere penală la adresa intrării CEH în insolvenţă

05 CEH-HunedoaraNatalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a respins ieri opoziţia formulată de SC Gerom International SA faţă de cererea de intrare în insolvenţă a Complexului Energetic Hunedoara (CEH). Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de şapte zile de la publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Trebuie menţionat că opoziţia a fost depusă în dosarul în care instanţa a admis în 7 ianuarie cererea de intrare în insolvenţă a CEH, desemnând administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă GMC din Craiova.
„Nu au respectat acordul”
Nu este singurul demers prin care SC Gerom International SA încearcă să stopeze intrarea în insolvenţă a CEH. Societatea a mai depus şi plângere penală împotriva conducerii complexului pentru modul în care încearcă să scape de la plata datoriilor faţă de creditori. „Am depus plângere penală la Parchetul Judecătoriei Deva, pentru că intrarea în insolvenţă a CEH a fost premeditată şi introdusă cu rea-credinţă, cu scopul blocării acţiunilor creditorilor, de recuperare a datoriilor. Am fost singura societate creditoare care a făcut opoziţie la această cerere. SC Gerom International SA a fost prima care a depus cerere de intrare în insolvenţă a complexului în 2014. A fost mai mult un semnal de alarmă pe care l-am dat. Atunci am retras cererea, pentru că am încheiat un acord scris cu CEH prin care ni s-a promis plata datoriilor în rate. Acord care nu a fost respectat de producătorul de energie. Vom ataca cu apel hotărârea tribunalului. Suntem singurii care încercăm să blocăm această distrugere cu premeditare a CEH. Nu s-a făcut nimic pentru redresarea societăţii, iar administratorul judiciar a declarat că prioritatea sa este să-i ajute pe creditori să-şi recupereze banii. Nu-l interesează soarta de mai departe a CEH”, a afirmat Andrei Leca, administrator al SC Gercom International SA. Potrivit aceleiaşi surse, societatea pe care o administrează are de recuperat peste 1,5 milioane de lei, având contract cu CEH de aproximativ 20 de ani. SC Gercom International SA este singurul producător de echipamente de protecţie pentru minerit din ţară.
Contactat pentru a ne da un punct de vedere despre acuzaţiile care se aduc la adresa conducerii CEH, directorul general interimar Viorel Stancu a afirmat următoarele: „asta este părerea Gerom-ului. Nu putem intra în polemică cu oricare dintre creditori. Doar atât pot să spun: indiferent ce eforturi s-au făcut pentru redresare, preţul energiei pe piaţă este în continuă scădere, lucru care nu ne ajută, ci dimpotrivă, ne omoară.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.