Actualitate

Plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetăţii

Primarul Devei a decis că e mo­mentul să facă plângere penală împotriva celor care au modernizat telecabina de pe Dealul Cetății. Asta, de­oarece ascensorul s-a tot defectat de când a fost pus, din nou, în funcțiune. Ultima situație de acest gen a apă­rut în urmă cu câteva zile, când mai multor turiști li s-a făcut rău, după ce tele­cabina s-a oprit.

Primăria a achitat tot
„Având în vedere situația neplăcută și inacceptabilă în ceea ce privește funcțio­narea telecabinei cu care se face accesul pe Cetatea Deva, sunt de­terminat să în­treprind toate demer­surile legale, pentru tragerea la răs­pun­dere și recuperarea dau­nelor ma­teriale și de imagine, față de execu­tantul investi­ției! Primăria Deva, în urma unei licitații publice, a atribuit contractul care viza proiec­tarea și exe­cuția în vederea modernizării tele­ca­­binei care facilitează acce­sul în Ceta­tea Devei, iar la data de 7 martie 2024 a fost efec­tuată recepția la terminarea lucrărilor.
Primăria municipiului Deva și-a ono­rat în totalitate obligațiile contractuale față de executantul investiției.
De la data punerii în funcțiune, în repetate rânduri au fost constatate defecțiuni tehnice ori funcționarea necorespunzătoare a echipamentelor, ceea ce a generat oprirea pentru diferite intervale de timp a ascenso­rului.
Astfel, la data de 19.04.2024 i-am notifi­cat pe reprezentații aso­cierii de firme care au executat investiția și în­trucât situația nu s-a re­mediat, în zilele următoa­re vom demara față de aceș­tia acțiunea civilă, urmând a solicita daune ma­teriale corespunză­toare pe­rioadei în care telecabina nu a funcțio­nat și daune morale ge­nerate de afec­tarea ne­ga­tivă a imaginii și re­putației UAT Municipiul Deva.
De asemenea, Primăria Municipiului Deva va for­mula plângere penală îm­potriva societăților impli­cate în proiec­tarea și exe­cuția investiției, solicitând a se verifica modul de achiziție al echi­pamen­telor folosite, prețurile de achi­ziție, valoarea și mo­dul de executare a con­tractelor de consultanță și orice alte aspecte care ar putea să reprezin­te indicii de săvârșirea unor infrac­ți­uni”, a anunțat Florin Oancea, primarul municipiului Deva. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

3 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

„PCR”-ul (pile, relații, cunoștințe) merge și la privat, nu doar la insti­tuțiile de bugetari. Do­vada…

12 ore ago

Bulina albă

Marcel Dobrică, antrenor emerit din Petrila Pentru că elevii săi au obținut titlul de vicecampioni…

12 ore ago

Bulina neagră

Costel Cîrcel, recidivist din Petroșani Pentru că este un pericol social după cum au decis…

12 ore ago

Primarii-fotbaliști din țară, vicecampioni europeni. Primarul din Crișcior, singurul edil din județ participant la Campionatul european

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale,…

12 ore ago

Tupeu de hoț! A jefuit o locuință în timp ce proprietarul dormea

Autorul infracțiunii era prieten cu copiii păgubitului și știa că are în casă bunuri care…

12 ore ago