Politica si administratie

Edilul șef al Gurasadei este unul dintre cei mai performeri primari hunedoreni. Primarul Silviu Nan: Comuna Gurasada este pe o traiectorie corectă de dezvoltare

Nu știu alți primari cum sunt, dar Silviu Nan (foto), primarul comunei Gurasada, nu se oprește din dezvol­ta­rea comunității sale. El este primarul care conduce frumoasa comună Gurasada de nu mai puțin de șase man­date. Silviu Nan spune că are o strategie a proiectelor pentru comu­ni­tatea sa. Vă prezentăm câteva din rea­lizările sale, care nu sunt puține. Pentru Silviu Nan se potrivește foarte bine vorba românească, „Omul sfin­țește locul”. Sunt unii edili care pe ce pun mâna construiesc și fac totul pen­tru oamenii care le-au acordat în­crederea.

De ce candidează Silviu Nan pentru un nou mandat?
„Mai am multe proiecte pe care pot să le pun în practică. Cetățenii trebuie să aibă condiții de locuit, de învățat la sat, ca la oraș. Nu mai trebuie să fie o dife­rență că trăiești la sat sau la oraș. De aceea, ca primar sunt hotărât mai mult ca niciodată să realizez proiectele din strategia mea de dezvoltare a comunei noastre frumoase. Nu sunt puține, chiar dacă am șase mandate de primar, am făcut multe, dar mai sunt, de asemenea, multe investiții de finalizat”, a declarat Silviu Nan, unul dintre cei mai longevivi și performeri primari hunedoreni.

8 milioane de lei pentru infrastructura rutieră
În mandatul care se încheie în acest an am reușit să finalizăm proiectul de re­parații și modernizare drumuri comu­nale, în valoare de 8 milioane de lei, rea­bi­litarea și modernizarea sediului pri­mă­riei, investiție făcută prin GAL (Grup de Acțiune Locală), în valoare de 500.000 de lei. Un alt proiect terminat este mo­dernizarea Căminului Cultural de la Gothatea, de 200.000 de lei. De ase­me­nea, reabilităm Căminul cultural din satul Cărmăzănești, o lucrare de 500.000 de lei, și o capelă în acest sat. Investiția este fina­li­zată în prezent în proporție de 80 la sută. În satul Ulieș sunt în construcție o casă mortuară și o sală de evenimente. Din bugetul local am investit aici peste 300.000 de lei. Avem proiecte pentru fiecare sat, chiar dacă populația în unele localități ale comunei este scăzută. Toți locuitorii noștri merită condiții ex­ce­lente de trai. Investim în infrastructură, obiective sociale”, a afirmat edilul șef al Gurasadei, Silviu Nan. O altă investiție este în modernizarea iluminatului public. Sunt 400 de corpuri de iluminat care vor fi înlocuite. Asta în prima etapă, iar ulterior alte 200 de corpuri de iluminat public.

Pentru elevi și școli
Primarul din Gurasada a pus în prac­tică și un proiect pe Componenta 15-Educație al Planului Național de Re­dresare și Reziliență. Astfel, proiectul este la faza de achiziție mobilier și materiale didactice pentru cele două școli.

Sprijin de la președintele Nistor
Silviu Nan nu a făcut singur ceea ce a făcut pentru Gurasada și locuitorii ei. „Îi mulțumesc președintelui Laurențiu Nistor pentru tot sprijinul acordat în acești ani. Și nu sunt puțini. Le mul­țumesc și celor din aparatul propriu al instituției județene pentru sprijin, care m-au sprijinit, în limitele legale. Nu putem dezvolta o comunitate fără un asemenea ajutor. Este foarte important să avem o bună colaborare cu Consiliul Județean”, a spus Silviu Nan
„Comuna Gurasada este pe o tra­iec­torie corectă de dezvoltare și sper ca în mandatul viitor să finalizez alte multe investiții. Strategia este clară. Nu vom uita nici un sat al comunei. Profităm de orice oportunitate pentru a dezvolta comuna, de la infrastructură, obiective so­ciale. Le mulțumesc tuturor cetă­țe­nilor comunei pentru că au fost mereu alături de mine”, a adăugat edilul șef al comunei Gurasada, Silviu Nan.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Ca la grădiniță! Amintiri din copilărie: Liberalii și afișele lor prețioase

Campania electorală și-a deschis deja porțile spre scenă, iar primii artiști își fac apariția cu…

4 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele că un fost edil, care râv­nește iar la postul de conducător al…

4 ore ago

Bulina albă

Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior Pentru că a câștigat titlul de vicecampion european, cu echipa…

4 ore ago

Bulina neagră

Constantin H., din municipiul Deva Pentru că a fost trimis în judecată după ce și-a…

4 ore ago

Drogat, cu permis de conducere fals, a crezut că scapă de polițiști

Un bărbat din municipiul Hunedoara a fost condamnat la mai bine de patru ani de…

4 ore ago

Ucrainienii care pot lupta în război fug în România

Poliția Română de Frontieră afirmă că, în acest an, s-a înregistrat o creș­tere a numărului…

4 ore ago