Plăcuţe de informare pe traseele montane

Livia Botici

Turiştii, care vor să exploreze zona montană hunedoreană, au de acum posibilitatea ca, pe traseele din munţi, să se informeze despre pericolele la care se expun, dacă merg, pe un drum neindicat. Totul pentru că, jandarmii hunedoreni au montat, pe fiecare traseu montan, plăcuţe de informare în trei limbi, română, engleză şi franceză.

Turişti care ştiu regulile muntelui

Pentru a preîntâmpina unele evenimente nefericite, în care turiştii să parcurgă un traseu periculos, care ar putea avea urmări grave, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara a avut iniţiativa de a monta aceste plăcuţe informative. „Cu ajutorul acestor panouri, turiştii pot afla modul în care să anunţe jandarmii montani, în cazul în care au nevoie de ajutor. De asemenea, plăcuţele informative mai cuprind măsuri de prevenire a unor accidente în zona montană, reguli ce trebuie respectate pe traseele montane şi sfaturi pentru prevenirea săvârşirii unor fapte ilegale. Informaţiile afişate pe aceste panouri sunt în limbile română, engleză şi franceză, având în vedere faptul că traseele montane din judeţul nostru sunt vizitate şi de mulţi turişti străini”, a declarat locotenentul Nicolae Răducu, ofiţer de relaţii publice al IJJ Hunedoara.

Jandarmii au învăţat engleza

În perioada 29-30 iunie a.c., jandarmii din toate cele şapte posturi montane, din judeţul Hunedoara, au luat parte la o tabără de pregătire, organizată în localitatea Grădiştea de Munte, din comuna Orăştioara de Sus. În prima zi, jandarmii montani au fost perfecţionaţi pentru acordarea primului ajutor, de către paramedicul SMURD Mansour Khalil. A doua zi, salvatorii din munţi au fost nevoiţi să studieze engleza şi să înveţe expresiile uzuale ale acestei limbi, pentru ca, în cazul în care vreun turist străin va avea nevoie de ajutor, jandarmii să-l poată oferi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.