Pilotul spaniol Fernando Alonso se reîntoarce în Formula 1

21 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Cunoscutul pilot spaniol Fernando Alonso (foto) este gata să se întoarcă la Formula 1. Ibericul se află în discuţii cu Renault în privinţa ocupării unui loc în 2021.
Spaniolul a părăsit Formula 1 în 2018, dar managerul său, Flavio Briatore, a declarat că ibericul a avut nevoie de timp pentru a-şi găsi motivarea de a obţine noi performanţe.
Mişcările pe piaţa piloţilor de săptămâna trecută, trecerea lui Carlos Sainz Jr. la Ferrari, dar în special mutarea lui Daniel Ricciardo de la Renault la McLaren, au lăsat constructorul francez cu un scaun vacant. Fernando Alonso a câştigat ambele titluri cu Renault în 2005 şi 2006, în timp ce Flavio Briatore a fost directorul echipei.
„Fernando Alonso este motivat”, a declarat Flavio Briatore pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport. „S-a dezintoxicat şi îl văd mai senin ca niciodată şi gata să se întoarcă”, a adăugat optimist acesta.
Zak Brown, directorul executiv al McLaren, consideră că echipa Renault ar trebui să-şi recupereze fostul pilot. „Cred că este nehotărât, iar dacă aş conduce Renault, l-aş fi pus imediat în bolid”, a spus el. „Numele imens, mai rapid ca oricine, a câştigat două campionate cu ei, aşa că are ceva istorie în spate”. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Atleţii din loturile naţionale şi-au reluat pregătirile

Componenţii loturilor olimpice şi naţionale de atletism ale României şi-au reluat antrenamentele după ridicarea stării de urgenţă. Şedinţele de pregătire,...

Handbal. Portarul Iulia Dumanska pleacă de la CSM Vâlcea

Echipa de handbal feminin CSM Vâlcea a terminat pe locul 1 campionatul, dar fără a fi desemnată campioană, iar în...

Sălile de sport s-ar putea redeschide din 15 iunie

Starea de urgenţă instaurată din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus a dus, după cum se cunoaşte, la închiderea sălilor...

Închide