Piese vestimentare tradiţionale expuse în Cetatea Devei

22 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

   Cetatea Devei va fi gazda unei expoziţii de costume tradiţionale din Europa Centrală şi de Est şi din Asia Centrală.

Piesele vestimentare vor fi expuse în Galeria Citadela (în zona Poarta 2) din incinta monumentului istoric, sâmbătă, 24 august 2019, între orele 11.00 şi 16.00.
Expoziţia este organizată de Muzeul Textilelor Băiţa (primul muzeu de acest tip din România), în parteneriat cu Primăria municipiului Deva. Devenii şi turiştii care doresc să admire aceste obiecte tradiţionale de artă care fac parte din viaţa culturală românească, dar şi a altor popoare sunt aşteptaţi să se alăture organizatorilor, în Cetatea Devei. Intrarea la expoziţie este liberă.
Muzeul Textilelor de la Băiţa s-a născut din pasiunea pentru arta ţesăturilor şi a tradiţiilor culturale a doamnei Florica Zaharia, Doctor în textile şi Conservator Emerit at The Metropolitan Museum of Art.
Ea a condus Departamentul de Conservare a Textilelor din cadrul Muzeului Metropolitan de Artă din New York, iar după anii petrecuţi în SUA a decis să se întoarcă acasă, împreună cu soţul şi fiica sa, cei trei deschizând în comuna natală, la Băiţa şi în satul Hărţăgani, acest muzeu al textilelor, unic nu doar în România, dar şi în această parte a Europei. (M.Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
FORMAţiuni, prima tabără de Land art găzduită de Geoparcul Ţara Haţegului

Vizitatorii Geoparcului Internaţional UNESCO Ţara Haţegului au de acum la dispoziţie noi puncte de atracţie în comuna Densuş.

Sindicaliştii de la Termocentrala Mintia cer ajutor de la Consiliul Judeţean

Sindicaliştii de la Termocentrala Mintia nu mai ştiu încotro să o apuce. Oamenii sunt disperaţi că termocentrala se opreşte timp...

Ministrul Transporturilor, candidat la postul de „răzgândac“

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (foto), nu a venit, ieri, aşa cum declara în urmă cu două zile, pe Lotul 3...

Închide