ActualitateFlash

Piese de la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane, expuse în China

02-china-040Maximilian Gânju

Piesele cu o valoare inestimabilă aflate în patrimoniul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva au fost incluse în expoziţia „Comorile României“, care este organizată la Muzeul Naţional al Chinei din Beijing.
Nu mai puţin de 445 de exponate vor ajunge pe continentul asiatic şi vor fi expuse timp de şase luni, începând din 28 ianuarie şi până în iunie 2016, de organizarea expoziţiei ocupându-se Muzeul Naţional de Istorie al României. Manifestarea este un turneu al moştenirilor culturale ale Românei, iar în portofoliu au fost cuprinse piese arheologice şi de artă de mare valoare istorică şi artistică, reprezentative pentru creaţia umană din spaţiul românesc din paleolitic până în secolul al XVIII-lea, multe dintre ele unicate nu numai în ţară, dar şi în lume.
Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva a trimis pentru această expoziţie mai multe piese de o imensă valoare, care fac parte din patrimoniul instituţiei. Comorile muzeului din Deva au fost pregătite pentru expoziţia din China încă din 2014, când s-a anunţat expoziţia, dar care a fost amânată până în acest an, după cum a precizat, ieri, Liliana Ţolaş, directorul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva.
În cadrul expoziţiei „Comorile României” sunt reunite piese care acoperă circa 30 de milenii de evoluţie umană şi civilizaţie în spaţiul românesc. La organizare au luat parte 31 de muzee, sub coordonarea Muzeului Naţional de Istorie al României şi Muzeului Naţional de Artă al României.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura