FlashPolitica si administratie

Petru Mãrginean candideazã la sefia PC

Nicolle Ebner

Cu o săptămână înaintea Congresului Partidului Conservator, liderul conservatorilor hunedoreni, Petru Mărginean (foto) şi-a depus, la Secretariatul General al PC, candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului.

În echipă cu Şereş
Candidatura lui Petru Mărginean este cel puţin surprinzătoare, după ce filiala judeţeană PC Hunedoara anunţase, în urmă cu trei săptămâni, că-l susţine pe Codruţ Şereş în competiţia pentru şefia PC, fiind de altfel, şi singura filială care i-a făcut propunerea de a candida. În final, conservatorii hunedoreni au ajuns la concluzia că Şereş este vulnerabil, din cauza atacurilor lansate împotriva sa pe vremea cât a fost ministru al Economiei, şi au decis să susţină candidatura lui Petru Mărginean la preşedinţia partidului. Cu toate că nu mai are timp de campanie, Mărginean mizează pe experienţa de 15 ani în politică, funcţiile deţinute în echipa centrală a PC dându-i posibilitatea să fie cunoscut de toate filialele din ţară. În plus, spune că are şi susţinerea majorităţii filialelor din Transilvania. Adeptul teoriei paşilor mărunţi şi a muncii în echipă, Mărginean şi-a stabilit ca prim target relansarea PC pe scena politică românească, prin obţinerea unor rezultate notabile la alegerile locale din 2012. „Nu candidez cu o echipă prestabilită, dar îl prefer pe Codruţ Şereş lângă mine, în funcţia de secretar general al partidului. Asta, în cazul în care voi câştiga”, a declarat Petru Mărginean, după depunerea candidaturii.
Congresul PC va avea loc în 28 februarie, iar până acum, şi-au depus candidaturile pentru funcţia de preşedinte doar Daniel Constantin şi Petru Mărginean. Delegaţia PC Hunedoara la congres numără 40 de membri.

2 comentarii la „Petru Mãrginean candideazã la sefia PC

  • Scenariul este demn de seria Comici vestiti ai partidelor. Saracul de el se tot zbate dar fara folos. La parlamentare aranjase cu Mircia Muntean ca liberalii sa scoata, in viziunea lor, un candidat fara sanse: Bogdan Timpau. Socoteala din targ nu s-a potrivit cu cea de acasa. Electoratul liberal l-a votat pe Timpau iar Marginean s-a zbatut ca pestele pe uscat. Plus alte afaceri cu Mircia Munteanu.

  • PUNCT SI CONTRAPUNCT IN VIAŢA POLITICĂ HUNEDOREANĂ ! Am publicat un articol intitulat PUNCT ŞI CONTRAPUNCT ÎN VIAŢA PUBLICĂ HUNEDOREANĂ. Spuneam că nu sunt interesat de partidele politice şi nu mă intereseaza cine le conduce la nivel naţional sau judeţean. Aşa este şi nu mă dezic. Dupa aceea a apărut candidatura domnului Petre Mărginean la preşedenţia Partidului Consevator. Sigur că nu pot şi nici nu vreau să particip la acest proces. Dar, ca hunedorean, nu pot să nu mă bucur că un conjudeţean al meu încearcă să ajungă mai sus. Îi doresc succes şi atât. Totodata nu pot să nu îmi exprim regretul că un alt conjudeţean, Florin Cazacu primarul municipiului Brad, nu avut succes în tentativa sa de accede la vicepreşedenţia PSD. M-am bucurat când Gheorghe Barbu şi Gheorghe Pogea sau Monica Iacob Ridzi au ajuns miniştri pe acelasi principiu. Ce s-a întamplat ulterior este altceva. Un alt exemplu. Mă bucur pentru succesul oricărui conaţional, care peste hotare are, într-un domeniu sau altul, succes. Dincolo de orice e bine sa ne bucure succesul semenilor noştri mai ales când ne sunt cumva apropiaţi. Repet. Nu mă interesează organizarea şi conducerea partidelor dar nu pot fi chiar indiferent când hunedorenii mei ajung în faţă. Şi dacă ceilalţi hunedoreni, în limitele bunului simţ şi al legalităţii, au de caştigat de aici este minunat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.