Petroşaniul iese din carantină, Bradul şi Simeria, încă o săptămână de chin

Adriana Năstase

Astăzi, municipiul Petroşani iese din ca­rantină, măsura nefiind prelungită, ca urmare a demersurilor pe care autorităţile locale le-au făcut în mod repetat şi a scă­derii constante a incidenţei cazurilor de Covid.

Mai aşteaptă avizul
Municipiul Petroşani a intrat în carantină în data de 23 martie, de la ora 8.00 – în urma unui ordin al şefului DSU, la pro­pu­nerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – imediat după ce incidenţa ca­zurilor a trecut de 6 la mia de locuitori.
„Aşa cum am precizat încă de la început, de la instituirea măsurii carantinării pentru municipiul Petroşani, nu sunt împotriva ca­ran­tinei ca măsură de protecţie sanitară, dar, în cazul municipiului Petroşani consider că s-a acţionat nedrept şi în mod pripit. Petroşaniul a intrat în carantină la o inci­denţă de 6,01 la mie, deşi în cazul altor loca­lităţi această măsură s-a luat la o inci­denţă mult mai mare sau nu a fost instituită deloc.
Le mulţumesc locuitorilor municipiului Pe­troşani că au înţeles să respecte măsurile dispuse de autorităţile sanitare şi că au dat dovadă de responsabilitate.În urma de­mer­surilor, încă de vineri dimineaţa, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Hune­doara a solicitat avizul Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru scoaterea din carantină a municipiului Petroşani, ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de COVID – 19 sub 6 la mie mai multe zile la rând, însă acest aviz nu a venit nici la această oră. Mult mai prompţi s-au dovedit a fi cei de la INSP în momentul instituirii acestei măsuri.
Municipiul Petroşani rămâne în scenariul roşu, cu o incidenţă a cazurilor de peste 3 la mie, fiind necesar să respectăm în con­ti­nuare normele instituite la nivel naţional”, a spus primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi (foto).

Bradul şi Simeria nu au demonstrate că se poate
Potrivit directorului executiv al DSP Hu­nedoara, Sebastian Mezei, pentru munic­i­piul Brad şi oraşul Simeria, s-a cerut pre­lungirea carantinei cu încă 7 zile. Municipiul Brad avea ieri o incidenţă a îmbolnăvirilor de 7,72 la mia de locuitori, iar Simeria de 5,68 la mia de locuitori. De ce în cazul Simeriei nu s-a oprit carantina? Directorul DSP Hune­doara spune că nu există o scă­dere semni­ficativă a numărului de cazuri de Covid aici, în două săptămâni înregistrându-se o scă­dere de doar 0,35 la mia de lo­cuitori.

One thought on “Petroşaniul iese din carantină, Bradul şi Simeria, încă o săptămână de chin

  • Pingback: Municipiul Brad va mai fi carantinat 7 zile! La Spitalul Judeţean din Deva nu mai sunt locuri la ATI! - Apuseni Info

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare