Sport

Petcu, Gabor, Alexoi şi Roşca, în cărţi la FC Hunedoara

Ciprian Marinuţ

Demisia surprinzătoare a antrenorului Eusebiu Şuvagău (foto) impune găsirea rapidă a unui nou tehnician pentru lidera seriei a V-a din Liga a III-a, FC Hunedoara. Pe lista potenţialilor „dirijori” ai alb-albaştrilor, se află foştii jucători de legendă Ioan Petcu şi Romulus Gabor, care fac deja parte din staff-ul clubului, dar şi Victor Roşca şi Titi Alexoi, ambii foşti antrenori la clubul din Hunedoara.

Multe variante, o singură decizie

FC Hunedoara e obligată să se reorganizeze din mers, după plecarea neaşteptată a antrenorului Eusebiu Şuvagău. În rol de antrenori interimari până la luarea unei decizii au fost Ioan Petcu şi Romulus Gabor, care fac parte din staff-ul clubului, pe post de directori sportivi. „Eu şi Romică avem misiunea să conducem antrenamentele, până când finanţatorul echipei va desemna un nou antrenor. Nu ştiu exact dacă ni se va propune sau nu să preluăm echipa”, a spus Gabor.

Preşedintele clubului hunedorean, Gelu Simoc, e convins că Petcu va fi cel ales, întrucât e favoritul „aripii locale” a clubului, deşi verdictul va aparţine cel mai probabil finanţatorului principal, Cornel Ene. „Ioan Petcu se va ocupa de echipă până la finalul turului, iar atunci, se va lua o decizie. Antrenori liberi se găsesc destui, chiar noi avem aici la Hunedoara, cel puţin 20 de tehnicieni mai buni decât Şuvagău”, a afirmat Simoc.

Pe site-ul suporterilor s-a organizat un vot pentru desemnarea celui mai potrivit tehnician pentru clubul hunedorean. Cele mai multe voturi le-a strâns Victor Roşca, cu 32 de procente, iar pe locurile următoare au fost Romulus Gabor, cu 14 procente şi Titi Alexoi, cu 12 procente, însă nu se ştie dacă oficialii vor ţine cont de părerea fanilor.

Astăzi, finanţatorii de la Hunedoara vor anunţa decizia finală. Pentru FC Hunedoara, urmează două săptămâni de pauză în campionat, cauzate de faptul că în Seria a V-a există două locuri vacante, însă alb-albaştrii au deja perfectate două meciuri amicale în acest interval.

Şuvagău a plecat în glorie

Eusebiu Şuvagău a demisionat exact când echipa urcase pe primul loc, după victoria de vineri din etapa a X-a, de pe teren propriu, scor 1-0 cu Gloria Arad. Cu Şuvagău la pupitru, FC Hunedoara a fost invincibilă, atât în campionat, cât şi în Cupa României, deşi jocul era unul modest. Alb-albaştrii au contabilizat şapte victorii şi trei remize în campionat şi două victorii şi o remiză (fiind eliminaţi la penalty-uri) în Cupa României. E greu de crezut că Şuvagău a ales să demisioneze pe motiv de onoare, pentru că echipa juca slab, ci e mult mai probabil ca el să nu mai fi făcut parte atacurilor sub centură venite de la diverse personaje de bine. Oricum, indiferent de numele noului tehnician, important va fi ca echipa să-şi îndeplinească obiectivul de a promova în liga secundă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura