ComunitatePolitica si administratie

Pestișu Mic își caută PRIMAR PENTRU O ZI

Magdalena Șerban

Vrei să fii primar, chiar și pentru o singură zi? Se poate la Pestișu Mic, administrația publică de aici dorind să afle cât mai multe idei pe care membrii mai tineri ai comunității le au în legătură cu conducerea unei instituții cu rol major în viața de zi cu zi.

Le va ceda locul
„Suntem tentați să credem că doar oamenii mari au păreri și soluții cali­ficabile pentru a se ține cont de ele. Însă la cât de repede au evoluat lucrurile în ultimii ani și la cât de vigilenți sunt copiii din ziua de azi, sunt convins că au idei și propuneri care ne vor uimi. Va fi o pro­vocare atât pentru ei, cât și pentru noi campania pe care am inițiat-o recent. Scopul este de a informa tinerii de pe raza comunei Pestișu Mic cu privire la activitatea primarului și rolul ad­mi­nistrației publice în viața colectivității. Ne dorim implicarea tinerilor într-un mod activ, orice sugestie pertinentă putând fi apoi pusă în practică. Cu acest prilej, anunț că
în data de 19 mai 2022, la sediul pri­măriei îi vom avea ca invitați pe pre­școlarii de la grădinița cu program nor­mal din satul Josani și pe elevii de la școa­la primară din satul Valea Nan­dru­lui. Totodată, în 20 mai 2022, invităm să se alăture proiectului PRIMAR PENTRU O ZI toți tinerii cu vârsta de până la 25 de ani, de pe raza comunei noastre. Îi ru­găm pe cei interesați să ia parte la această acțiune să ne contacteze tele­fonic, la numărul 0254/735.735, până în data de 19.05.2022. Bineînțeles, e valabil și pentru cei plecați la studii prin alte zări, dar care sunt de la noi”, a transmis Daniel Dobruţchi (foto), pri­marul din Peştişu Mic. Conform organi­zatorilor, demersul urmăreşte atât creşterea interesului pentru implicare și spirit civic, cât şi valorificarea abilităţilor creative ale participanților, proiectul aflându-se la prima ediţie. Copiii nu numai că pot deveni un punct de referinţă pentru administraţia publică locală, ci pot avea şi rolul de protagonişti în procesul de schimbare a comunei, în viitor. Ei trebuie lăsaţi să se exprime liber, să fie ascultaţi la modul serios şi trebuie să li se ia în considerare su­ges­tiile. Ideea de fond este aceea de a trans­forma copilul într-un cetăţean conştient, care se implică în viaţa co­munităţii locale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura