Peste Secţia Pediatrie se întinde paragina

Livia Botici

Părinţii copiilor internaţi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean din Deva reclamă condiţiile inumane în care sunt ţinuţi micuţii. Toalete murdare, lenjerii schimbate o dată pe săptămână, mucegai şi un miros care te face să crezi că te afli într-o clădire părăginită, nu într-un spital.

Şi totuşi, este o unitate medicală
Un loc care ar trebui să fie cald, primitor, să le creeze micuţilor sentimentul de „acasă”, pentru a nu resimţi foarte greu despărţirea de cuibuşorul lor, este comparat de copiii şi părinţii acestora, ajunşi în spital, cu un loc în care îţi este foarte greu să rezişti. „Mizeria care abundă Secţia de Pediatrie este una de nedescris. E un dezastru, paturile sunt murdare, lenjeria e veche de când lumea şi miroase oribil. Doamne fereşte, numai aici să nu ajungi”, spune Liliana O., mama unei fetiţe. O altă femeie care se află în prezent internată alături de băieţelul său, spune că: „totul este vechi, dar ar fi bine să fie măcar curat. Mâncarea foarte proastă, toaletele ţi-e frică să le foloseşti, ca să nu cumva să te îmbolnăveşti. Noaptea dacă mergeam la baie, mişună gândacii, ziua stau ascunşi, dar cum se lasă întunericul, e teroare. Dacă aş avea mai mulţi bani, aş merge la privat, dar aşa, trebuie să ne mulţumim, cu toate că riscăm să ne îmbolnăvim şi mai rău copiii”, spune Ioana C..

„S-a îmbolnăvit în spital”
Bunica unei fetiţe reclamă faptul că în urmă cu câţiva ani, nepoata ei s-a îmbolnăvit în spital şi crede că totul s-a datorat lipsei de igienă. „Este plin de mucegai, în băi este murdar, vesela este veche, arată greu de descris în cuvinte. Nepoţica mea a fost internată acum cinci ani, avea febră mare şi nu scădea nicicum. Pe lângă asta, la o zi după ce am internat-o, fata s-a umplut de bubiţe pe corp, medicii au spus că poate a făcut vreo intoxicaţie, dar sunt sigură că din cauză că i-a fost greaţă de ceea a văzut acolo. Sper să nu păţească la fel şi acum”, spune Daniela M., bunica fetiţei.

„Clădirea are 100 de ani”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, doctorul Dan Florea, managerul Spitalului Judeţean Hunedoara, spune că acestea „sunt exagerări”. „Băile sunt mai vechi, dar eu ştiu că sunt curate. De fapt, clădirea are peste 100 de ani. Totuşi, cred că ar fi mai bine ca aceşti oameni să facă astfel de reclamaţii către conducerea spitalului şi nu către presă. Referitor la problema gândacilor, poate că s-a efectuat vreo deratizare de curând şi acum au ieşit la suprafaţă. Voi rezolva această situaţie, dacă ea există. Mă voi implica, pentru ca astfel de probleme să nu mai apară”, spune medicul Dan Florea, managerul Spitalului Judeţean Hunedoara.
În încheiere, precizăm că ieri, când am vizitat Secţia de Pediatrie, însoţiţi de managerul spitalului, la insistenţele acestuia, era curăţenie peste tot. Atât cât putem numi curat într-un imobil vechi de peste un secol, care ar avea nevoie de reparaţie capitală. Gurile rele afirmau însă că acţiunea de curăţenie s-a datorat faptului că, tot ieri, aici s-a inaugurat o sală de lectură pentru copiii internaţi.

6 comentarii la „Peste Secţia Pediatrie se întinde paragina

 • 11 martie 2010 la 9:58
  Permalink

  normal la dioptriile care le are vede totul curat si modern….vai de capul lui de manager

 • 12 martie 2010 la 0:25
  Permalink

  DIN ARTICOL NU AM INTELES DACA ESTE VORBA DESPRE SPITALUL DIN DEVA SAU DESPRE SPITALUL DIN HUNEDOARA PT. CA AUTOAREA ARTICOLULUI (NU-MI DAU SEAMA DACA ESTE JURNALISTA )ESTE CAM INCOERENTA SI CAM NEHOTARATA.

 • 12 martie 2010 la 0:36
  Permalink

  Am fost si eu internata in pediatrie deva cu copilasul.intr-adevar sectia este intr-o cladire veche,conditiile sunt ca in toate spitalele din romania ,mancarea la fel , dar personalul are foarte mare grija de copii desi cateodata fac eforturi supraomenesti .curatenia mai trebuie si pastrata !

 • 13 martie 2010 la 11:22
  Permalink

  Curatenia o fi cum o fi, dar d ce nu zice nimeni de scarbele de doctorite si asistente (nu toate bineneteles) care se ocupa de copii… niste acrituri… balauri ai sociatatii moderne pentru copilasi! Femei care uita ca se ocupa de copii… rusine

 • 30 octombrie 2016 la 12:51
  Permalink

  Din 2010 si pana azi liberalii nu au fost instare doar sa distruga si acum sunt foarte viteji ca începe campania electorala.

 • 30 octombrie 2016 la 14:28
  Permalink

  Nu totul ține de ”omenia” angajaților!! Susțin că responsabilitatea persoanei care a acceptat postul trebuie susținută și cu fapte, altfel mandatul nu-și mai are obiectul de activitate. Și….scuze de genul:
  …„Băile sunt mai vechi, dar eu ştiu că sunt curate. De fapt, clădirea are peste 100 de ani. Totuşi, cred că ar fi mai bine ca aceşti oameni să facă astfel de reclamaţii către conducerea spitalului şi nu către presă. Referitor la problema gândacilor, poate că s-a efectuat vreo deratizare de ***ând şi acum au ieşit la suprafaţă. Voi rezolva această situaţie, dacă ea există. Mă voi implica, pentru ca astfel de probleme să nu mai apară”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.