Peste două milioane de euro atraşi la Teliucu Inferior

4 pupeza gheorghe primar teliuc (5)Magdalena Şerban

Un program european integrat, având o finanţare nerambursabilă de 2,18 milioane de euro, este în plin proces de implementare în comuna Teliucu Inferior. Acesta are ca termen de finalizare luna august a anului viitor şi reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte pe care administraţia publică locală le-a câştigat din bani europeni.
„În satul Cinciş-Cerna, am finalizat lucrările de modernizare a 3,6 kilometri de drum şi mai avem alţi 3,7 kilometri în Teliucu Inferior, unde am finalizat cam 60 la sută din drum. În desfăşurare se mai află reabilitarea totală a căminelor culturale din satele Cinciş-Cerna şi Izvoarelor (înlocuire tâmplărie, zugrăveli, recompartimentare, acoperiş nou, instalaţie de încălzire, reparaţii exterioare etc). La căminul cultural din Teliucu Inferior executăm reabilitări interioare şi ale acoperişului. Tot aici, va fi montată o centrală pe gaz, iar în celelalte două edificii vom monta centrale electrice. Cel puţin căminul din satul Izvoarele nu a mai beneficiat de reparaţii consistente din anul 2004. Dotări se vor face cu scaune, mese, costume populare şi instrumente muzicale. De asemenea, grădiniţa nouă din satul de centru este deja acoperită şi se montează tâmplăria, în momentul de faţă. Toată iarna se va lucra la partea din interior. Din totalul de 9.100.000 de lei, s-au făcut plăţi de 3.000.000 de lei, pentru ce s-a executat deja”, arată Daniel Pupeză (foto), primarul comunei Teliucu Inferior.
Amintim că programul european,  în valoare licitată de 2,18 milioane de euro, are mai multe componente, cum ar fi: alimentare cu apă şi canalizare în Colonia Frontul II, ce aparţine de satul Teliucu Superior, reabilitarea a trei cămine culturale, şi anume, cel din Teliucu Inferior, Cinciş-Cerna şi Izvoarele, construirea unei noi grădiniţe în Teliucu Inferior, amenajarea şi modernizarea unui parc în Cinciş-Cerna, modernizare de străzi în Cinciş-Cerna şi Teliucu Inferior şi realizarea canalizării pe Strada Zorilor din satul centru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare