Peste 900 de posturi disponibile

04 locuri de munca

Nicoleta Popa

 Judeţul Hunedoara este în fruntea judeţelor, din punct de vedere al locurilor de muncă disponibile.
Potrivit ultimei statistici oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, judeţul nostru a depăşit Capitala României (şi toate judeţele), în ce priveşte oferta de locuri de muncă. Astfel, la finele săptămânii trecute, angajatorii hunedoreni au anunţat ca disponibile peste 900 de posturi, comparativ cu Bucureştiul, unde existau doar 640 de locuri de muncă libere. Din păcate, rata şomajului este de aproape patru ori mai mare decât în Bucureşti, judeţul Hunedoara situându-se, cu aproape 20.000 de şomeri, pe locul 13 pe ţară la acest capitol. 

Presiuni asupra angajatorilor
Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara spun că această creştere a numărului de locuri de muncă vacante se datorează, în principal, presiunilor făcute asupra angajatorilor. „Faţă de luna trecută, când au fost înregistrate 500 de locuri de muncă disponibile, luna aceasta am asistat la o creştere semnificativă. Aceasta se datorează în primul rând presiunilor pe care le facem asupra angajatorilor, care au obligaţia să facă publice locurile vacante”, a declarat Vasile Iorgovan, directorul coordonator al AJOFM Hunedoara. 
Cele mai multe posturi vacante în judeţ se înregistrează în construcţii, în confecţii textile şi în industria prelucrării pielii. Din cele peste 900 de locuri de muncă disponibile, doar trei sunt destinate persoanelor cu studii superioare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.