Peste 70 de şcoli n-au autorizaţie de funcţionare

7 octombrie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate
04 Scoala Elevi (25)
Nicoleta Popa
 
La aproape o lună de la începerea anului şcolar, în judeţ încă mai există şcoli care nu au primit autorizaţia sanitară de funcţionare. Din 587 de unităţi şcolare, doar 478 au primit avizul Autorităţii de Sănătate Publică Hunedoara. Prin urmare, elevii din 73 de şcoli şi grădiniţe hunedorene vor  învăţa în continuare în clădiri fără apă curentă, canalizare, sau cu mobilier vechi de zeci de ani.
Grădiniţe la parterul blocurilor
În localităţile Aninoasa, Lupeni, Hunedoara şi Iscroni funcţionează grădiniţe la parterul blocurilor. Inspectorul Şcolar General, Sorin Radu, afirmă că aceste grădiniţe există de mulţi ani, dar sunt cuprinse într-un program de reabilitare, şi se vor construi clădiri noi. Conducerea ISJ Hunedoara afirmă că în judeţ nu funcţionează şcoli sau grădiniţe în clădiri degradate, care stau să cadă. Potrivit surselor citate, în acest moment, doar în trei unităţi din judeţ nu se desfăşoară activităţi didactice, elevii fiind transferaţi la alte şcoli.
Probleme în şcolile de la sate
Deficienţele care stau la baza neacordării autorizaţiilor sanitare de către Autoritatea de Sănătate Publică Hunedoara sunt aceleaşi: lipsa apei potabile, clase dotate cu mobilier vechi şi sobe metalice pentru încălzit, iluminat necorespunzător, grupuri sanitare improprii, lipsa împrejmuirilor şi colectarea deficitară a reziduurilor. Majoritatea unităţilor cu probleme a fost semnalată în mediul rural. Aceste şcoli sunt cuprinse în programe de reabilitare, iar reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Hunedoara spun că până la sfârşitul anului 2009, vor primi autorizaţii aproape toate unităţile. Mai precis, doar opt şcoli din mediul rural nu vor primi aviz pozitiv de la Autoritatea de Sănătate Publică, elevii de aici urmând să fie transferaţi la alte unităţi şcolare din localităţi învecinate.
Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Amical cu FC Hunedoara

Aflată la a doua etapă consecutivă în care nu are adversar, întrucât şi partida cu U Cluj este amânată, Jiul...

A început prigoana directorilor PSD

Ieri, de la „centru”, au fost trimise primele decizii de schimbare a directorilor PSD din judeţul Hunedoara. Prin urmare, de...

Dezbatere publică pentru drumul lui Băsescu!

În perioada 6-9 octombrie 2009, are loc dezbaterea publică a raportului evaluării impactului asupra mediului, la proiectul DN 66 A...

Închide