Peste 6.500 de contribuabili deveni şi-au achitat deja impozitele

4 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Aproximativ 6.600 de contribuabili persoane fizice din municipiul Deva şi-au achitat, în luna ianuarie 2019, obligaţiile fiscale către bugetul local.

Contribuabilii care plătesc integral impozitele până la data de 1 aprilie 2019 (având în vedere că data de 31 martie cade într-o zi nelucrătoare) beneficiază de o bonificaţie de 5 la sută.
De asemenea, 1 aprilie 2019 este şi ultima zi în care persoanele juridice deţinătoare de clădiri trebuie să depună la Direcţia Impozite şi Taxe Locale Deva rapoarte de evaluare actualizate ale imobilelor, potrivit art. 460 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, pentru a evita achitarea unui impozit de 5 la sută din valoarea impozabilă a clădirii, conform aceluiaşi act normativ.
Din 2 aprilie 2019, contribuabilii persoane fizice şi juridice care nu au achitat impozitele aferente primului semestru al anului vor plăti majorări de întârziere de 1 la sută pe lună sau fracţiune de lună din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate la termen, potrivit Codului de procedură fiscală.
Plata impozitelor şi taxelor locale poate fi efectuată la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Deva – în numerar sau cu cardul, sau online – pe portalul ghiseul.ro.
Programul de încasări la ghişeele Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Deva este următorul: luni, marţi, joi şi vineri – între orele 8:15 şi 16:30; miercuri – între orele 8:15 şi 18:30.
Pentru vizualizarea şi plata online a impozitelor şi taxelor locale, contribuabilii au la dispoziţie două variante: crearea unui cont de utilizator pe site-ul www.primariadeva.ro, Secţiunea Consultă datorii online (pentru vizualizare) sau crearea unui cont de utilizator pe portalul www.ghiseul.ro (pentru vizualizare şi plată).
Toate informaţiile despre vizualizarea şi plata online a impozitelor şi taxelor locale sunt disponibile pe www.primariadeva.ro sau pot fi solicitate, prin-un e-mail, la adresa [email protected]

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anul Nou Chinezesc

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în colaborare cu Liceul de Arte „Sigismund Toduţă” din...

Exponatul lunii februarie la muzeul devean . Carnetul de deputat în Marea Adunare Naţională a R.P.R. al Dr. Petru Groza

Exponatul lunii februarie 2019 la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva este unul dintre obiectele care au aparţinut lui Petru...

Bătut şi tâlhărit în propria casă

Un bărbat a intrat într-un bar după ce a terminat munca, a băut câteva pahare şi apoi s-a dus către...

Închide