Comunitate

Peste 320 de invenţii şi inovaţii la Salonul internaţional InventCor 2021

Adriana Năstase

Peste 320 de invenţii şi inovaţii sunt re­pre­zentate la ediţia din acest an a Salo­nului internaţional de inventică InventCor 2021, care a început ieri la Deva, în format online, cu participare din 16 ţări ale lumii, între pro­iectele ce vor fi supuse jurizării inter­naţionale numându-se unele care au temă protecţia mediului, medicina, agricultura sau nanotehnologia.

Agricultura și mașini agricole
Salonul se află la ediţia a doua şi este organizat de inventatorul devean Corneliu Birtok Băneasă şi Asociaţia Corneliu Group, în colaborare cu Asociaţia Română pentru Tehnologii Alternative Sibiu.
„Participanţii sunt din toată lumea, iar ca o notă de inedit aş putea menţiona invenţii şi inovaţii realizate în Brazilia, Sudan, Australia, Israel, Malaysia. Sunt 18 domenii de acti­vitate pentru care au fost depuse proiecte, iar ponderea cea mai mare o reprezintă – spre surprinderea noastră, categoria dedi­cată agriculturii şi maşinilor agricole, cu peste 60 la sută dintre invenţii”, a declarat in­ventatorul Corneliu Birtok Băneasă.
Organizatorii au apreciat ineditul pro­iec­telor înscrise în cadrul InventCor, menţio­nând că juriul internaţional al salonului va avea o sarcină dificilă pentru a stabili o ie­rarhie în alegerea celor mai bune lucrări.
„Toate proiectele sunt interesante. Sunt însă şi câteva inedite. Astfel la categoria pentru copii – Kids Corner, avem o echipă din Malaysia care a dezvoltat un dispozitiv de determinare a compoziţiei solului, prin care ştim dacă acesta are nevoie de îmbunătăţiri pentru agricultură, în timp ce Institutul de Ma­şini Agricole din Bucureşti prezintă o dronă folosită la erbicidarea culturilor. Şi medicina este bine reprezentată în acest salon, una dintre invenţii referindu-se la folo­sirea nanoparticulelor în tratarea can­ce­rului”, a explicat Birtok Băneasă.
Potrivit acestuia, unul dintre scopurile Salonului InventCor este acela de a dezvolta spiritul inovator al copiilor şi tinerilor, motiv pentru care organizatorii au alocat un spaţiu special dedicat începătorilor.
„Noi intenţionăm să le dezvoltăm copiilor şi tinerilor acest spirit creativ-inovativ şi să le oferim cadrul oficial în care pot să-şi pre­zinte proiectele. Cu perseverenţă şi îndru­mare, copiii şi tinerii vor fi viitorii inventatori de la care se aşteaptă noile produse ino­va­tive”, a punctat organizatorul Salonului InventCor.
Salonul internaţional InventCor se va desfăşura în perioada 16-18 decembrie, iar partenerul educaţional al manifestării este Facultatea de Inginerie din Hunedoara, din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura