Peste 250 de poliţişti şi numeroşi jandarmi vor acţiona în perioada sărbătorilor

23 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Oana Mihnea  politisti

Pentru ca hunedorenii să petreacă zilele de sărbătoare în siguranţă, numărul poliţiştilor care vor acţiona în perioada 24-28 decembrie a fost suplimentat.
Peste 250 de poliţişti vor fi la datorie, pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricărui tip de evenimente neplăcute, care pot să afecteze liniştea cetăţenilor şi, implicit, vor putea interveni în cazul în care apar sesizări referitoare la încălcări ale legii. Aceştia sunt de la structurile operative, respectiv de la ordine publică, de la rutieră, transporturi, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi şi substanţe periculoase şi de la intervenţie rapidă. Din cauză că se aşteaptă o îngreunare a circulaţiei pe principalele artere, poliţiştii rutieri vor desfăşura acţiuni pentru fluidizarea traficului şi prevenirea accidentelor. Pentru combaterea evaziunii fiscale, vor fi intensificate controalele în magazinele care vând produse alimentare, dar şi la comercianţii de produse pirotehnice.
De asemenea, pe întreaga perioadă a Sfintelor Sărbători de Crăciun, jandarmii hunedoreni vor oferi cetăţenilor  judeţului un climat de linişte şi siguranţă şi vor acţiona pentru prevenirea oricăror fapte antisociale comise în locurile publice, prevenirea evenimentelor nedorite, descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite de la cetăţeni.
Jandarmii montani hunedoreni din cele nouă posturi vor desfăşura permanent misiuni de menţinere a ordinii publice în staţiunile turistice şi pe traseele montane din apropierea acestora. În  staţiunile Straja şi Parâng, dar şi în zonele turistice Râuşor, Pasul Vâlcan, Câmpu lui Neag, Nucşoara şi Costeşti, se preconizează un aflux mare de turişti în această perioadă. Jandarmii montani vor asigura un climat de linişte turiştilor şi sunt pregătiţi să intervină, alături de echipele Salvamont, pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate.
În acelaşi timp, jandarmii vor asigura ordinea publică la manifestările cultural-artistice ce se vor desfăşura în spaţiul public şi vor fi prezenţi în zonele apropiate lăcaşurilor de cult, cu ocazia slujbelor religioase.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 24.12.2014

Se spune că, în spatele unui bărbat de succes, se află o femeie puternică. Şi se pare că unele femei...

Bulina neagră, 24.12.2014

Liviu Antal, preşedintele Asociaţiei „Aqua Prest“ Pentru că în şedinţele de luni şi marţi ale consiliilor locale din Deva şi...

Bulina albă, 24.12.2014

Florentina Marincu, atletă legitimată la CNS Cetate Deva Pentru că este singura sportivă din judeţ care are în palmares trei...

Închide