Peste 2 milioane de euro pentru centrul istoric al Hunedoarei

4 octombrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Potrivit unui comunicat al Primăriei Hunedoara, proiectul „Sprijinirea Regenerării Municipiului Hunedoara – Prin Revitalizarea Comunităţii” a fost declarat admis. Cererea de finanţare pentru acest proiect a fost declarată admisă în urma verificării conformităţii administrative şi a eligibilităţii.
Proiectul, în valoare de 9.881.097,70 de lei (2.121.545,40 euro), presupune reabilitarea Străzii Castelului, reabilitarea, modernizarea şi dotarea Centrului de tineret, dar şi reabilitarea şi modernizarea albiei Râului Cerna. Acesta este finanţat prin Axa Prioritară 13. Prin reabilitarea Străzii Castelului se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii. Aceasta va asigura legătura între principalele obiective ale municipiului Hunedoara, inclusiv între Centrul de tineret şi albia Râului Cerna.
În cadrul aceluiaşi proiect se doreşte şi reabilitarea clădirii fostului cămin pentru persoane vârstnice şi transformarea sa într-un Centru de Tineret. În acest scop vor fi reabilitate spaţiile necesare funcţionării centrului de tineret prin recompartimentări interioare care să asigure fluxurile necesare de circulaţie specifice funcţiunii, precum şi consolidări şi reparaţii structural-locale.
Prin proiectul de reabilitare a albiei Râului Cerna se urmăreşte reamenajarea totală a structurii existente a cursului de apă, prin următoarele lucrări de intervenţii: amenajare albie prin recalibrare pe o lungime de 585 de metri; lucrări de ecologizare şi salubrizare; defrişarea vegetaţiei din zona albiei minore, consolidarea malurilor şi a zidurilor de sprijin; amenajare promenadă, pe malul drept al râului, cu spaţii verzi înierbate şi gradene din beton cu locuri de stat în apropierea apei curgătoare; transformarea albiei râului într-un spaţiu destinat publicului şi folosirea acestei zone pentru relaxare şi agrement; aplicare mobilier urban – bănci, coşuri de gunoi, jardiniere stradale, corpuri de iluminat, cişmele; propunerea unei noi reţele de iluminat stradal de-a lungul porţiunii amenajate, pentru crearea unui ambient plăcut; crearea de accese în albia minoră a râului; montarea de platforme mobile pentru persoanele cu dizabilităţi în zonele scărilor propuse.
„Într-un an de zile au fost depuse un număr de 21 de proiecte la Agenţia pentru Dezvoltare Regională – Regiunea Vest, iar până acum au fost semnate cinci contracte de finanţare. Suma totală a proiectelor depuse pe fonduri europene este de peste 67 de milioane de euro. Dorinţa mea este să atragem cât mai multe fonduri şi să facem cât mai multe investiţii atât în infrastructura oraşului, cât şi în reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ, dar şi în turism”, a declarat Dan Bobouţanu, primarul municipiului Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ finanţe, 5.10.2018

Peştera Bolii, locul a numeroase legende!

Peştera Bolii este cu adevărat un loc de legendă, poveştile ţesute în jurul obiectivului turistic de lângă Petroşani fiind fascinante...

Carambol pe centura Devei

Trei persoane au fost rănite şi trei maşini au fost distruse ieri, într-un accident rutier care s-a produs pe centura...

Închide