Peste 2.100 de şomeri din judeţ şi-au găsit un loc de muncă

În primele patru luni ale anului 2020, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Hunedoara, au fost încadrate în muncă 2.171 de persoane, dintre care 966 femei, se arată într-un comunicat trimis redacţiei de agenţia amintită.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 1.009 au peste 45 de ani, 786 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 316 au între 25 şi 35 de ani, iar 60 sunt tineri sub 25 de ani.
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 1.846 provin din mediul urban, iar 325 de persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe au studii liceale, 1.036, urmate de cele care au ca studii şcoala profesională sau de arte şi meserii, 775. Numărul celor fără studii sau cu studii primare şi gimnaziale este de 337, cei cu studii postliceale sunt în număr de patru, iar cei cu studii universitare sunt în număr de 19.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Hunedoara, 392 fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în cursul lunii aprilie 2020, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 954. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.