Peste 1.000 de turişti, păgubiţi de agenţia de turism Mareea

03 mareeaNatalia Bumbac

Mareea, una dintre cele mai mari agenţii de turism din ţară, administrată de Marius Usturoiu, un bărbat din Deva, a intrat în insolvenţă, lăsând peste 1.000 de turişti cu vacanţele neonorate.
Zilele trecute, compania de turism şi-a informat clienţii că din 4 septembrie, nu le mai garantează vacanţele. „Cu părere de rău, vă anunţăm că MAREEA este, începând de astăzi, 3 septembrie 2016, în imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. În consecinţă, declanşăm procedura de insolvenţă şi reorganizare şi vom încerca în perioada imediat următoare să gestionăm exclusiv rezervările curente (turiştii aflaţi în acest moment în unităţile de cazare din ţară şi străinătate). Astfel, începând cu data de 4 septembrie 2016, nu vom mai putea onora nici una dintre rezervările confirmate. Pentru recuperarea sumelor datorate de către MAREEA, vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii (poliţa de insolvabilitate nr: 8100258X) şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate”, au scris cei de la Mareea pe pagina electronică a agenţiei, mareea.ro.
Problemele celor care au achiziţionat pachete turistice de la Mareea nu au început acum, odată cu intrarea societăţii în insolvenţă. În urmă cu două săptămâni, mai mulţi turişti au fost scoşi din hoteluri din cauză că nu aveau achitate costurile cu cazarea, sejururile fiindu-le intermediate de agenţia cu pricina. Întrebat de către cei de la digi24.ro despre situaţiile semnalate de turiştii respectivi, atunci, patronul agenţiei Mareea spunea că totul este în regulă.
„Au fost nişte situaţii de overbooking, de vârf de sezon, care se întâmplă peste tot, iar turiştii sunt cazaţi şi toate lucrurile sunt în regulă”, declara Marius Usturoiu, patronul Mareea Comtur, în urmă cu 10 zile, conform sursei citate. Acum, tot cei de la digi24 susţin că deveanul este de negăsit, iar Autoritatea Naţională pentru Turism (ANAT) a declanşat un control la agenţia Mareea, în urma unor reclamaţii venite din partea turiştilor.
Conform ANAT, intrarea în insolvenţă a agenţiei de turism Mareea afectează aproape 1.100 de clienţi ai acesteia.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare