Peste 1.000 de absolvenţi hunedoreni au intrat direct în şomaj

24 iulie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02 Rodica Peter AJOFM (1)Natalia Bumbac

Agenţia Judeţeană de Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara va demara în următoarea perioadă un proiect din fonduri europene ale cărui formalităţi au fost încheiate în această lună. Proiectul se întitulează „Calificarea – o şansă în carieră” şi se va desfăşura pe o perioadă de 16 luni.
În cadrul acestui proiect vor fi organizate o serie de cursuri de calificare, recalificare şi iniţiere în diverse meserii. Cursurile vor fi de diferite nivele şi se vor ţine la Centrele de formare din Deva şi Petroşani. Acest tip de pregătire se adresează şomerilor care nu au găsit un loc de muncă o perioadă îndelungată.
A crescut numărul şomerilor cu diplomă
De precizat că numărul şomerilor în această perioadă este în creştere. Absolvenţii diverselor forme de învăţămînt care nu şi-au găsit un loc de muncă, sau nu au continuat alte forme de învăţământ, au depus deja cererile pentru îndemnizaţia de şomaj. Din ultimele date înregistrate de către AJOFM Hunedoara, până la 15 iulie au depus deja cerere de şomaj 111 absolvenţi de facultate, 971 absolvenţi de liceu şi un singur solicitant care nu a împlinit 18 ani şi este absolvent de şcoală profesională.
Pentru a reduce numărul şomerilor cu diplomă şi a sprijini în rândul angajatorilor încadrarea în câmpul muncii a tinerilor absolvenţi, au fost luate o serie de măsuri. „Pentru a încuraja angajarea tinerilor absolvenţi, AJOFM derulează mai multe programe. Angajatorii care oferă un loc de muncă pentru un absolvent de şcoală profesională beneficiază de anumite stimulente din fondul de şomaj. Aceştia vor primi pe o perioadă de 12 luni o sumă echivalentă cu îndemnizaţia socială de referinţă în valoare de 500 de lei. Pentru angajarea absolvenţilor de studii superioare sumele primite de angajatori sunt mai mari, iar pentru încadrarea în câmpul muncii a persoanelor cu handicap, perioada în care se plătesc stimulentele este de 18 luni”, ne-a declarat Rodica Peter (foto), director general al AJOFM Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Rezultatele finale de la Definitivat

Cadrele didactice de la noi din judeţ au aflat ieri rezultatele finale în urma soluţionării contestaţiilor de la proba scrisă...

Gura lumii 25.07.2014

Sărăcia e atât de mare la echipele mici din judeţul nostru, încât jucătorii ajung în situaţia de a se vinde...

Bulina albă 25.07.2014

Claudia Maria Florea, SCM Deva

Închide