Pericolul pândeşte la tot pasul în Defileul Jiului

Maximilian Gânju

Şoferii care circulă pe DN 66 prin Defileul Jiului sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi, din cauza pericolului alunecărilor de teren.

Pe lângă pericolul drumului care se surpă din cauza eroziunii malurilor Jiului, în Defileu, pândesc şi alunecările de teren, din ce în ce mai dese în ultima perioadă. Ultima avalanşă de roci a avut loc în week-end-ul trecut, iar doi şoferi au fost la un pas de a fi atinşi de tonele de rocă prăbuşite de la circa 15 metri de pe versanţi. Din acest motiv, pe lângă atenţia la drum, şoferii sunt sfătuiţi să fie vigilenţi şi la versanţii din zona Polatişte, unde pericolul alunecărilor de teren este foarte mare.
De pildă, vineri, circulaţia rutieră pe drumul european E79, între municipiile Târgu Jiu şi Petroşani, a fost blocată zeci de minute, după ce mai multe stânci s-au prăbuşit pe carosabil. Pompierii din Petroşani au reuşit să degajeze unul din cele două sensuri, astfel încât să se poată circula pe reprize, iar drumarii s-au chinuit ore în şir pentru a înlătura bolovanii. Avalanşa de stânci s-a pornit în jurul orei 5, în zona Polatişte-Petroşani, iar drumarii au reuşit deblocarea şoseleiabia după patru ore de muncă. În tot acest timp, circulaţia s-a derulat pe un singur sens, cu dificultate. „Am fost sesizaţi că ambele sensuri de mers erau efectiv blocate, din cauza pietrelor căzute pe carosabil. Pompierii au reuşit să degajeze un sens de mers şi am dat drumul circulaţiei secvenţial, pentru a nu se forma coloane de autovehicule extrem de mari”, a declarat, agentul şef Cristian Rădulea, din cadrul Poliţiei Rutiere Petroşani.

2 comentarii la „Pericolul pândeşte la tot pasul în Defileul Jiului

  • 29 martie 2011 la 12:08
    Legătură permanentă

    Nu se vrea repararea sau asfaltarea drumurilor din Valea Jiului,este cineva acolo sus care nu ne iubeste (guvern,CJ Hunedoara).

  • 29 martie 2011 la 20:25
    Legătură permanentă

    drumul actual este extrem de greu de intretinut si se afla permanent in pericol de prabusire. E necesar un drum nou (de ce nu autostrada?) care sa aibe un alt traseu, peste pasul Valcan, pe unde poate fi construita o autostrada, fara pericolele de pe defileul Jiului… Astept cu nerabdare decizia cuiva responsabil (daca exista asa cineva) ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.