Sport

Performanţă cu burta goală

Ciprian Marinuţ

Componenţii echipei de rugby Ştiinţa Petroşani au avut un „regim” lipsit de vitamine, suplimente de efort şi medicamente pentru creşterea masei musculare pe tot parcursul campionatului Diviziei Naţionale, însă au reuşit o comportare onorabilă.
 

Sărăcia, cauza accidentărilor
Nerespectarea standardelor moderne de alimentaţie şi medicamentaţie sportivă s-a reflectat negativ asupra randamentului rugbiştilor de la Ştiinţa. „Lipsa acestor medicamente a provocat multe accidentări, iar perioadele de recuperare au fost mai lungi”, a afirmat antrenorul Alexandru Lupu. Chiar în aceste condiţii vitrege de activitate, Ştiinţa a avut în anul 2010, cinci jucători la loturile naţionale, Daniel Cojocaru, Ionuţ Ariton, Andrei Gaiţă, Ovidiu Bratu şi Claudiu Mitocaru, jucând sub tricolor, deşi echipa lor de club a avut un parcurs modest în campionat. În plus, Ştiinţa a reuşit un parcurs foarte bun în Campionatul de Rugby în 7, competiţie în care s-a clasat pe un onorabil loc cinci, înaintea unor echipe puternice precum Farul Constanţa, Contor Zener Arad, U. Timişoara şi U. Cluj. Pentru eliminarea acestor neajunsuri, Ştiinţa ar avea nevoie de o sumă de 3.000 de lei lunar pentru procurarea medicamentaţiei. „Avem nevoie de cel puţin un sponsor care să ne susţină. Vrem să ţinem echipa de rugby la cel mai înalt nivel şi să fim cel mai bun ambasador al Văii Jiului”, a spus tehnicianul.

Cursuri de specializare în străinătate
Alexandru Lupu, antrenorul Naţionalei de rugby în 7 şi al echipei Ştiinţa Petroşani, a participat la un curs de acreditare şi specializare al antrenorilor de rugby în 7, iar în scurt timp îşi va completa pregătirea în străinătate. „Foarte curând voi pleca în Olanda, la un curs de specializare, iar la anul voi participa la un curs de înaltă performanţă în Noua Zeelandă sau Africa de Sud”, a precizat tehnicianul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura