Perfecţi şi dupã „testul Mãciuca”

11 x 1-ionut-radu-a-marcat-golul victorieiCiprian Marinuţ

FC Hunedoara a câştigat cu scorul de 2-1 (0-0) meciul de verificare cu ocupanta locului patru în eşalonul doi, Damila Măciuca, disputat ieri, pe un teren sintetic din Rm. Vâlcea. Trupa antrenată de Marius Opric are astfel trei victorii din tot atâtea meciuri în amicalele din această iarnă. Diferenţa de scor putea fi mai categorică, însă arbitrii au anulat două goluri ale „negru-albaştrilor”.

Au faţă de liga doi
Gruparea hunedoreană, lidera seriei a V-a din Liga a III-a, a demonstrat că pretenţiile de promovare în eşalonul secund sunt perfect îndreptăţite. Trupa antrenată de Marius Opric a reuşit un joc consistent, prin care s-a impus clar în faţa formaţiei pregătite de fostul internaţional Claudiu Niculescu, grupare cu pretenţii la primele locuri în seria vest a Ligii a II-a. Prima repriză a stat sub semnul echilibrului, iar defensivele şi-au făcut perfect datoria, la pauză, scorul fiind alb, 0-0. Cele două echipe au jucat cu garda mai jos, după pauză, iar golurile au picat în ambele porţi. Scorul a fost deschis de noua achiziţie a hunedorenilor, Daniel Grozoni, care a reluat în plasă o centrare de pe stânga a lui Ionuţ Radu. Damila a replicat prompt şi a reuşit egalarea prin golgheterul eşalonului secund, Albert Voinea. Reacţia hunedorenilor a venit ca o lovitură la box, iar Ionuţ Radu a înscris golul de 2-1. Reuşita acestuia a fost una demnă de un „atacant pur sânge”, întrucât jucătorul a preluat pe piept la marginea careului şi a şutat apoi din întoarcere în poarta adversă. Pe lângă cele două goluri, hunedorenii au mai punctat încă de două ori prin Suciu şi Ionuţ Radu, golurile fiind anulate de arbitri pe motiv de ofsaid şi fault în atac. „Echipa a reuşit un joc de calitate, deşi terenul a fost puţin cam îngust. Este primul gol al lui Grozoni de la revenirea la FC Hunedoara, însă el a mai marcat şi când a fost în teste la noi în vară”, a spus antrenorul Marius Opric. Din echipa pregătită de Claudiu Niculescu, au lipsit Melcea, Botaş şi I. Stoica, accidentaţi.

Încă un amical şi apoi cantonament
Cei trei portari ai FC Hunedoara au apărat, pe rând, câte 30 de minute, în următoarea ordine: Raţ, A. Ilie, Dragotă. În prima repriză, tehnicianul Marius Opric a trimis în teren următorii jucători: Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu – Vajda, Vişan – R. Cristian, Făgărăşanu, Pepenar – Nicula. După pauză, pentru FC Hunedoara au jucat: Şoit, Bier, Buta, Trăşcan – Munteanu, Găceanu – Grozoni, Suciu, Zdrîncu – I. Radu.
FC Hunedoara a ajuns astfel la al treilea succes în amicalelel iernii, după ce în primele două meciuri test a dispus de Jiul Rovinari (2-0) şi CS Ineu (4-2). Trupa negru-albastră va susţine mâine, de la ora 11.30, pe terenul „Constructorul” din Hunedoara, un nou meci amical cu CSO Cugir. După această partidă amical, hunedorenii urmează să plece într-un stagiu de pregătire centralizată în staţiunea Băile Felix.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.