Percheziţii la un braconier din Vaţa de Jos

La locuinţa suspectului au fost descoperite arme de foc şi muniţie, dar şi trofee de ani­male obţinute în urma braconajului. Armele de foc erau confecţionate artizanal au stabilit specialiştii.
Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Subs­tanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara, îm­preună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Mu­nicipiului Brad şi cu luptători din cadrul Ser­viciului de Acţiuni Speciale Hunedoara, au pus în executare două mandate de perche­zi­ţie domiciliară emise de Judecătoria Brad. Ac­ţiunea a vizat proprietăţile folosite de un băr­bat din comuna Vaţa de Jos, bănuit de comi­terea infracţiunilor de nerespectarea regi­mu­lui armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.
„Cu ocazia activităţilor întreprinse, poliţiştii au fost identificat şi au ridicat, pentru cer­cetări, o armă de foc letală, confecţionată artizanal, 14 cartuşe de vânătoare de dife­rite calibre, 4 trofee de vânătoare, 134 de bu­căţi articole pirotehnice din categoria F 3, pre­cum şi bunuri şi efecte de vânătoare”, a informat comisarul şef Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Anchetatorii au stabilit că individul nu are permis de port armă şi a folosit în mod ilegal arma artizanală şi muniţia aferentă, în scop de braconaj cinegetic. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare