Percheziţii la evazioniştii din mafia lemnului

20 noiembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03 mascati-descinderi mafia lemnuluiOana Mihnea

Ieri, procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Timişoara şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, cu sprijinul poliţiştilor de la B.C.C.O Timişoara şi IPJ Caraş-Severin, au făcut percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin la persoane bănuite de comercializarea unor cantităţi mari de material lemnos, prin intermediul unor „firme-fantomă“. În judeţul nostru s-au făcut percheziţii la o singură adresă.

Firme cu durată scurtă de funcţionare
Grupul infracţional organizat, specializat în evaziune fiscală, era constituit pe raza judeţului Caraş-Severin şi opera prin nedeclararea sumelor obţinute în urma comercializării lemnului, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor. Cercetările efectuate arată că, în perioada 2009-2014, membrii grupului, coordonat de C.I., au deschis mai multe societăţi comerciale, pentru a putea desfăşura prin intermediul lor activităţi economice ilegale, apoi, acestea erau băgate în insolvenţă şi radiate. Prin urmare, firmele respective aveau durată scurtă de funcţionare, iar după radiere erau înfiinţate alte societăţi, care preluau activitatea şi clienţii celei anterioare. O parte din ele au fost făcute pe numele unor persoane cu condiţie financiară modestă, care nu ar fi avut nici o legătură cu activitatea comercială. Cinci dintre ele au avut ca sediu aceeaşi adresă, mai exact, o casă nelocuită din localitatea Parvova, judeţul Caraş-Severin. Totodată, din probatoriu reiese că o parte din membrii grupării ar fi deschis mai multe conturi pentru firmele pe care le coordonau, unde erau viraţi banii, reprezentând contravaloarea facturilor emise pentru livrarea lemnului. Aceştia erau ulterior retraşi, fără justificare. Totalul prejudiciului cauzat bugetului de stat este de peste 6.000.000 de lei. În urma percheziţiilor, la sediul DIICOT – ST Timişoara au fost duse şase persoane pentru audieri, fiind acuzate de constituire de grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.
Potrivit purtătorului de cuvânt al D.I.I.C.O.T, Violeta Fotache, „din cele 12 percheziţii domiciliare care au avut loc astăzi (ieri n.n), una a fost la o adresă din judeţul Hunedoara şi 11 au avut loc în Caraş-Severin“.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ultima amânare în dosarul „baronilor fierului”

Procesul „baronilor fierului” a avut ieri un nou termen de judecată la Tribunalul Hunedoara. La proces au fost prezente toate...

Ţepara din Petrila, condamnată definitiv

Ieri, magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au dat sentinţa definitivă în dosarul în care Doina Maria Dobre este judecată...

A ajuns cu TIR-ul în grădina unui localnic

Şoferul unui autotren a fost implicat într-un accident rutier, la ieşire din comuna Baru Mare, după ce a derapat şi...

Închide