Percheziţii în Valea Jiului la traficanţi de droguri

03 perchezitiiOana Mihnea

Ieri dimineaţă, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj au efectuat nouă percheziţii domiciliare în judeţele Gorj, Mehedinţi şi Hunedoara, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în cumpărarea şi vânzarea unor droguri de risc şi etnobotanice.
Grupul infracţional vizat de anchetatori este format din trei suspecţi, între care se află un bărbat din municipiul Lupeni, care se ocupa cu traficul de canabis şi etnobotanice. Cei trei suspecţi au acţionat în perioada octombrie 2015 – februarie 2016.

Le plasau şi către minori
„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că drogurile şi substanţele psihoactive erau comandate de către membrii grupului de pe diferite site-uri de Internet (în special din Marea Britanie), iar apoi distribuite în ţară la mai mulţi consumatori. S-a reţinut că unul dintre membrii grupului distribuia, prin intermediul firmelor de curierat, droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive la mai mulţi consumatori de pe raza judeţelor Sibiu, Mureş, Maramureş, Timiş, Arad şi Hunedoara. De asemenea, pe raza judeţului Hunedoara, în special pe raza municipiului Lupeni şi a localităţilor limitrofe, drogurile şi etnobotanicele erau distribuite la diverşi consumatori, dintre care unii minori, în schimbul unor sume importante de bani, de către un alt membru al grupului“, este precizat în comunicatul DIICOT.
În urma descinderilor, au fost ridicate aproximativ 400 grame de masă vegetală, două arme de foc deţinute fără drept, un laptop, nouă telefoane mobile şi mai multe dispozitive de mărunţit şi cântărit. Ieri, la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj au fost duse pentru audieri nouă persoane, cei trei traficanţi plus încă şase suspecţi sau consumatori.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.