Percheziţii în patru judeţe, efectuate de poliţiştii hunedoreni de la Serviciul de Investigaţii Criminale

11 decembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara au efectuat, ieri, miercuri, cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Prahova, Constanţa, Vaslui şi Buzău.

Percheziţiile se circumscriu unui dosar de cercetare penală ce vizează comiterea unor infracţiuni prin intermediul sistemelor informatice (efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi accesul ilegal la un sistem informatic), supravegherea urmăririi penale fiind efectuată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
În fapt, poliţiştii au stabilit că cele patru persoane bănuite de comiterea infracţiunilor investigate au efectuat, la data de 29.07.2019, mai multe tranzacţii frauduloase, accesând în mod ilegal sisteme informatice bancare şi date de identificare ale unui card bancar aparţinând unui cetăţean din municipiul Orăştie, în urma cărora au fost iniţiate plăţi în valoare de peste 25.945 de lei, către diferiţi comercianţi, printr-un sistem on-line, fiind achiziţionate o serie de produse şi servicii de transport, pe rute aeriene internaţionale. În acest caz, prejudiciul a fost recuperat prin blocarea tranzacţiilor de către comercianţi.
În urma percheziţiilor domiciliare de miercuri au fost identificate şi ridicate sisteme de plată, carduri bancare, documente privind efectuarea unor tranzacţii financiare, conturi, precum şi alte documente şi înscrisuri, care vor fi folosite în administrarea probatoriului.
Urmărirea penală se va efectua în baza cooperării internaţionale cu autorităţile judiciare din diferite state europene, având în vedere indiciile privind ramificaţiile activităţilor infracţionale şi posibilitatea extinderii cercetărilor şi faţă de alte persoane.
Investigaţiile din acest dosar au beneficiat de sprijinul poliţiştilor Biroului de Analiză a Informaţiilor Hunedoara şi al poliţiştilor Serviciilor de Investigaţii Criminale din Prahova, Vaslui, Buzău şi Constanţa. (M. Crivăţ)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mare spectacol de colinde în comuna Veţel

Mâine, vineri, 13 decembrie, cu începere de la ora 18:00, la căminul cultural din satul Leşnic va avea loc spectacolul...

Primarul din Toteşti are cu ce se lăuda în materie de investiţii

Miercurea viitoare, cei mici, până la clasa a IV-a, vor primi darurile de Crăciun din partea administraţiei comunei Toteşti, în...

Demonstraţie de robotică la Deva

Locuitorii municipiului Deva, şi nu doar ei, care sunt pasionaţi de robotică şi noile tehnologii, sunt aşteptaţi astăzi, joi, 12...

Închide